BasBQ
Beef en Steak

Eerste PP

 
 

wim

Stoker
Berichten
266
Het is bijna tijd voor mijn eerste PP.

Een stuk procureur van 2300 gr van "de ambachtelijke slager" lag al even in de vriezer en mocht er deze week uit.
WF-2012-04-12IMG_0930.jpg


Geinjecteerd volgens het recept van BBG

WF-2012-04-12IMG_0934.jpg


In de BBG championship rub en weer terug in de koelkast

WF-2012-04-12IMG_0936.jpg


Vandaag alvast de WSM gevuld met ecobrasa, appelhout en pecanhout.

WF-2012-04-13IMG_0960.jpg


Vanavond om 22:00 uur gaat de vlam erin en dan wordt het morgenmiddag of avond een (hopelijk) heerlijk broodje PP
                   

Om 22:00 uur erop gegaan , DigiQ ingesteld op 103 C


                  Dome          Food
22:00          26C            6 C
23:00          95 C          15 C
00:00        103 C          40 C
01:00        103 C          57 C
02:00        103 C          65 C
03:00        103 C          69 C
04:00        103 C          71 C
05:00        103 C          72 C
06:00        103 C          74 C
07:00        103 C          74 C
08:00        103 C          74 C
09:00        103 C          78 C 
10:00        103 C          78 C
11:00        103 C          82 C
12:00        103 C          85 C
13:00        103 C          83 C Stiekum toch even gekeken
14:00        103 C          83 C
15:00        103 C          86 C  Hij gaat weer omhoog
16:00        103 C          87 C
16:15        103 C          88 C


HOERA, HOERA,  na iets meer dan 18 uur noeste arbeid heeft hij de magische temperatuur van 88 C bereikt en mag hij
in een maagdelijk stuk aluminiumfolie een dik uurtje rusten alvorens hij in stukken gereten wordt.

WF-2012-04-14_MG_0990.jpg


EN hier is dan het eindresultaat van al het gezwoeg.
Het pullen ging heel gemakkelijk
WF-2012-04-14IMG_0993.jpg


en het broodje PP met coleslaw was zo heerlijk dat ik er maar 2 genomen heb, jammie.

WF-2012-04-14IMG_0994.jpg



gelukkig waren er nog wat restjes over voor in de vriezer.

 
dit ziet er in ieder geval al heel goed uit Wim, succes vanavond, ik ga je volgen
 
Mooie start, flinke berg kolen daar kom je die 15 uur wel mee door ;D
 
Succes!
 
het is nu 22:00 uur en zojuist een 12 tal hete kolen op de WSM gelegd.
DigiQ ingesteld op 103 C.

                  dome        food
22:00          26 C          6 C
 
ik ga je volgen totdat ik mijn mandje induik, succes ermee, is heel spannend  :)
 
Nu nog even wachten tot de digiQ de bbq op de juiste temp heeft en je kunt naar bed 8)
 
doet wim niet, is veel te spannend  :)
 
Doet wim dus wel. :p
de camera staat op auto en maakt ieder half uur een foto van de food temp zodat ik morgen mooi kan reconstrueren wat er gebeurt is terwijl ik lekker sliep.
uiteraard gaat de maverick meer op het nachtkastje voor het geval er iets onvoorziens gebeurt. :eek:
 
je hebt je in ieder geval goed voorbereid  :)
 
Ziet er goed uit, altijd leuk een eerste PP
 
hij gaat lekker Wim, niet kijken, des te groter is de verrassing straks  :)
 
En wat is je temp.nu
Oh wat zal het heerlijk ruiken bij jou.
 
Hij zit nu alweer een uur op 78 C.
Weet nu niet meer zeker dat ik de lunch ga halen  :'(
 
Terug
Bovenaan Onderaan