BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer gevlinderde kip

 
 

TdeH

Vuurmaker
Berichten
76
Beste Qers,

Gisteren een lekkere dag om maar weer eens wat te maken.
Het werden Burnt ends (zie low en slow) en gevlinderde kip.
Kip klaar gemaakt a zoals NOSKOS dat laat zien op zijn youtube kanaal, prima te doen!
Rub was een caribbean jerk rub.
Zeer makkelijk recept, lekker indirect op 190-200c en na een klein uurtje kon hij verslonden worden.
Leuk om vaker te doen en te experimenteren met rubs/marinades, tips zijn welkom.

20210418_160145.jpg


20210418_170859.jpg
 
lekker hoor. een kippetje van de bbq lust ik ook wel
 
Mooi gevlinderde kip, Heerlijk ook om met smaken te experimenteren.
 
Zo’n gevlinderd kippetje is best lekker
 
dat lust ik ook wel. Geef maar door
 
Ik schuif wel ff virtueel aan. Kippetje....altijd lekker.
 
Ziet er lekker uit hoor. Goed gelukt!
 
Dat ziet er lekker uit. Die mort ik volgende week maar eens maken.
 
Dat ziet er lekker uit. Die mort ik volgende week maar eens maken.
Ja zeker doen, toen ik de kip eraf had gehaald en ging aansnijden liep het sap eruit als een klein fonteintje.
Had ik de kip even moeten laten rusten, of gebeurd dit altijd?
Het klaar maken op de manier hoe NOSKOS het laat zien, dus de rug eruit en borstbeen is echt prima te doen, tip ;)
Maar veel plezier met maken en vooral opeten!
 
Kip van de BBQ is echt super. Beetje rookhout er bij. Kip mag van mij nooit meer uit de oven komen thuis
En idd veel mogelijkheden. Probeer eens een pekel. Dat is ook super lekker en makkelijk met kip.
 
Gevlinderde kip hier ook favoriet! Ik gebruik meestal kleine exemplaren (piepkuiken of geel haantje) en dan krijgt elk zijn eigen kippetje.

Groeten van Robert
 
Terug
Bovenaan Onderaan