BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer brisket, en dat voor m’n verjaardag!

A818032B-C061-4B10-9EA9-ACF7184EE5F8.png

De interne temperatuur schiet wel hard omhoog na het inpakken. De temp die de meater aangeeft van de omgeving is niet helemaal juist (iets te hoog lijkt het). Kan het zijn dat de brisket (ca 7kg voor trimmen) al klaar is na 6 uur?
 
Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag 🥳 🥂
Brisket is zo ontzettend lekker, echt 1 van mijn favoriete stukken vlees, ben heel benieuwd naar het eindresultaat, succes 🍀
 
EFCBD5D1-09CA-4BE8-B27E-3026502E0028.jpeg

Alvast wat burnt ends als lunch. Dit is misschien wel het meest barbecue-igste stukje barbecue dat ik ooit gegeten heb.
Kwijl...
3C89F934-905C-4501-9A47-22A7358BDC5D.jpeg


Daarnaast net even in de brisket geprikt. Een groot stuk van de flat zakte de thermapen in door zn eigen gewicht zo mals. Denk nog een kwartiertje tot de rest dr ook is! Kan die mooi lang rusten!
 
Bekijk bijlage 27568
Alvast wat burnt ends als lunch. Dit is misschien wel het meest barbecue-igste stukje barbecue dat ik ooit gegeten heb.
Kwijl...Bekijk bijlage 27570

Daarnaast net even in de brisket geprikt. Een groot stuk van de flat zakte de thermapen in door zn eigen gewicht zo mals. Denk nog een kwartiertje tot de rest dr ook is! Kan die mooi lang rusten!

Ziet er zalig uit. Had je deze erbij meteen liggen in de Q?


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Nee deze heb ik dr rond 10:30 opgelegd dacht ik. Gewoon gewacht tot er een bark op zat en verder niks speciaals mee gedaan.

Nice. Kind kan de was doen haha. Maar ziet er allemaal heerlijk uit, leuke post hoor.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Bekijk bijlage 27568
Alvast wat burnt ends als lunch. Dit is misschien wel het meest barbecue-igste stukje barbecue dat ik ooit gegeten heb.
Kwijl...Bekijk bijlage 27570

Daarnaast net even in de brisket geprikt. Een groot stuk van de flat zakte de thermapen in door zn eigen gewicht zo mals. Denk nog een kwartiertje tot de rest dr ook is! Kan die mooi lang rusten!
Dat ziet er alvast zalig uit!
 
De lunch ziet er al goed uit
Nu nog effe geduld hebben 😱😉
 
En het eindresultaat!

In totaal met 12 man genoten van de brisket en heb nog 4 slices flat over, de rest is allemaal op! Stelletje vreetzakken :p
Was erg geslaagd, eigenlijk niks dat ik anders zou doen. Tijdens het rusten was de brisket van circa 93C naar 67C gezakt in de koelbox na circa 5 uur rusten, een ideale temperatuur voor het aansnijden.
Hier nog wat fotos!

84C2CF42-D4D2-4D10-B8D6-A95F9F5D7AA1.jpeg
D63351F9-3038-463C-B6FB-95AE2A2815BE.jpeg
4B98A4D6-F487-46D2-9914-58F900A684B6.jpeg
38634A1B-8811-47F8-A107-A391892027B9.jpeg
616C699B-9EE4-40DC-BB23-EF8603CD8F61.jpeg
24C8803F-69EF-4284-A2DF-D5ACC5BA46C9.jpeg
C87E27DC-5943-4687-90C2-41014E88A319.jpeg
062586D7-DAE3-4814-BC27-699CC8E47AFC.jpeg
 
Wat een sessie zeg. Heb net gegeten maar nu alweer trek! Heerlijk man
 
Wat een prachtig resultaat! Mooie reportage👍🏼 Goed gedaan!🐷
 
Ziet er heerlijk uit mooi gelukt

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Van harte gefeliciteerd met je koei! Mooie sessie! Aan de buigtest te zien had hij nog iets verder gekund maar dat is mierenneuken 😁
 
Mooie/lekkere brisket geworden gefeliciteerd met je sticker.
 
Terug
Bovenaan Onderaan