BasBQ
Beef en Steak

Eerste kamado

Chefke

Tondelzoeker
Berichten
21
Vandaag met 2 man sterk naar Hornbach geweest want poeh hé, die kamado's zijn zwaar 😳
Na héél lang op een weber 57cm one touch original ge-bbq'd te hebben en voor de zoveelste keer een nieuw one touch systeem te moeten kopen, hannesen met gloeiend hete kolenstarters en trucjes met bakstenen, alufolie, smokenator etc etc was ik er klaar mee.

Wederom was het one touch systeem kapot, 1 van de 3 bladen was te ver gecorrodeerd en brak af. Niet heel handig als je bij thuiskomst van vakantie even lekker makkelijk wilt doen en en iets op de bbq wilt klaarmaken.

Aldus werd besloten dat er een kamado moest komen want: mooi, makkelijk, duurzaam, efficiënt, veelzijdig, mooi, mooi, had ik al mooi gezegd?

Vandaag lekker geknutseld, wat heel makkelijk ging dankzij de duidelijke handleiding, binnen een uur stond hij te pronken in de achtertuin.
Dan ook gelijk maar aansteken natuurlijk, eerst rustig aan, 2 uurtjes op 100°C, daarna door naar 250°C en van de gelegenheid gebruik maken om wat lekkers te maken.
Flat iron steak met een beetje fleur de sel, sugar snaps, shii-take, bosui, zelfgemaakte teriyakisaus. (Alleen foto van het vlees, sorry 😁)

IMG-20220905-WA0002_copy_1024x1820_copy_600x1066.jpg
20220905_151456_copy_461x650.jpg
20220905_153506_copy_461x723.jpg
20220905_151120_copy_461x597.jpg
20220905_181013_copy_1024x461.jpg
20220905_181943_copy_1024x461.jpg
 
Gefeliciteerd! Mooie nieuwe bbq.
 
Erg mooi ding en handig met die tafeltjes ook! Leuk dat je hem gelijk hebt gebruikt

Had ik al gezegd dat tie mooi was.. ?
 
Veel plezier met je nieuwe bbq, hij ziet er mooi uit !
 
Terug
Bovenaan Onderaan