- Berichten
- 2.598
Vandaag mijn eerste sessie met de Masterbuilt achter de rug. Het was niks bijzonders, namelijk een aardappelschotel en de sweet bacon chicken uit een ander topic.
Wat mij heel erg opviel was hoe makkelijk het is om de kamado op temperatuur te krijgen, en (nog belangrijker) te houden. Daarnaast ben ik erachter gekomen dat een platesetter heel heet kan worden haha. De warmte ging door mijn leren BBQ handschoen. Gelukkig is er niks aan de hand, behalve dat ik nu een extra excuus voor het D&C systeem heb
Het volgende viel ons een beetje tegen, in tegenstelling tot mijn sessies op de Weber zat er deze keer totaal geen grill/houtskool smaak aan. Ik gebruik hetzelfde houtskool als in de Weber namelijk Black Ranch Acacia Zuid Afrika Black Wattle. Voor alle zekerheid had ik ook dezelfde bereidingswijze, eerst even indirect en vervolgens direct afgrillen. Zelfs wanneer ik de kip alleen direct deed was het geen succes.
Geeft een kamado deze smaak minder af? Of doe ik iets verkeerd?
Wat mij heel erg opviel was hoe makkelijk het is om de kamado op temperatuur te krijgen, en (nog belangrijker) te houden. Daarnaast ben ik erachter gekomen dat een platesetter heel heet kan worden haha. De warmte ging door mijn leren BBQ handschoen. Gelukkig is er niks aan de hand, behalve dat ik nu een extra excuus voor het D&C systeem heb
Het volgende viel ons een beetje tegen, in tegenstelling tot mijn sessies op de Weber zat er deze keer totaal geen grill/houtskool smaak aan. Ik gebruik hetzelfde houtskool als in de Weber namelijk Black Ranch Acacia Zuid Afrika Black Wattle. Voor alle zekerheid had ik ook dezelfde bereidingswijze, eerst even indirect en vervolgens direct afgrillen. Zelfs wanneer ik de kip alleen direct deed was het geen succes.
Geeft een kamado deze smaak minder af? Of doe ik iets verkeerd?