BasBQ
Beef en Steak

Eerste BCC

 
 

BrordBQ

Stoker
Berichten
413
Ik had al wel eens eerder wen BCC gemaakt maar die was zo hard mislukt die tel ik niet eens mee. Denk dat deze nog bevroren was toen ik die dame op de Q zette.

Nu een nieuwe poging

Heb de kip gerubt met een chicken/pork rub van de Sligro. De kip met blik in een bak gezet met wat zoete aardappel, tomaatjes, paprika. Beetje olie, peper en zout en op 140 graden op de Q.

8a93638bd42f1b837bbeb9fe4bb4a936.jpg


Op het einde nog afgelakt met een mengels van bbq saus, siracha saus, appelsap en honing.

3c0d7f16b2f3635a6b0718178980dc5c.jpg



Het eindresultaat was heerlijk.

7b3d366c6792be523767757dfb2303d7.jpg


Dit ga ik zeker nog eens maken. Het was echt heel erg lekker.

Heb nog 1 filetje overgehouden om uit elkaar te trekken en een salade voor de borrel van te maken.

Al met al zeer geslaagd.
 
Ziet er goed uit en zo beter bevallen dan je vorige run 👍🏻
 
Gefeliciteerd met je sticker.
Bevroren kip is idd moeilijk te bereiden, mooie herkansing.
Mooi van kleur met het aflakken, lijkt me ook een heerlijke combinatie.
Hier nog geen BCC afgelakt aangezien de vrouw geen fan is van BBQ-saus en een ganse kip voor mezelf wat veel zou zijn ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan