- Berichten
- 1.610
Een paar maanden geleden heb ik een Dry Ager DX1000 gekocht.
Eerste bedoeling was voor mijn charcuterie, maar als je die hebt staan wil je natuurlijk toch eens dry agen.
Even geluisterd bij een aantal gelijkgezinden of ze wilden mee doen en had direct 5 liefhebbers.
Bij mijn beenhouwer een stukje vlees besteld van 10 à 15 kg, is uiteindelijk 10kg geworden.
Het ras is Parthenais.
Begonnen met 10kg
Na 7 dagen 9,65kg
14 dagen 9,40kg
21 dagen 9,17kg
28 dagen 9,00kg
Maw 10% verlies op 28dagen.
Hieronder foto dag 1 en dag 27
Gisterenavond was het dan eigenlijk zo ver, vlees verdelen.
Zaten 8 ribben in, dus heb 8 steaks gesneden van allemaal een goeie kg.
Zondag ga ik mijn cote a l'os op de Q slingeren.
@SpooN_05, @Bram, @Barbeknoei, @Ridevi71, @Laurens , benieuwd wat jullie er van vinden...
Eerste bedoeling was voor mijn charcuterie, maar als je die hebt staan wil je natuurlijk toch eens dry agen.
Even geluisterd bij een aantal gelijkgezinden of ze wilden mee doen en had direct 5 liefhebbers.
Bij mijn beenhouwer een stukje vlees besteld van 10 à 15 kg, is uiteindelijk 10kg geworden.
Het ras is Parthenais.
Begonnen met 10kg
Na 7 dagen 9,65kg
14 dagen 9,40kg
21 dagen 9,17kg
28 dagen 9,00kg
Maw 10% verlies op 28dagen.
Hieronder foto dag 1 en dag 27
Gisterenavond was het dan eigenlijk zo ver, vlees verdelen.
Zaten 8 ribben in, dus heb 8 steaks gesneden van allemaal een goeie kg.
Zondag ga ik mijn cote a l'os op de Q slingeren.
@SpooN_05, @Bram, @Barbeknoei, @Ridevi71, @Laurens , benieuwd wat jullie er van vinden...