BasBQ
Beef en Steak

Draaispit met ombouw op mijn wga

 
 

outwell

Kooltjesharker
Berichten
206
Na vele verhalen over heerlijke gerechten op een draaispit, wilde ik dat ook wel.
Van de zomer een wga op gas gekocht, liever houtskool maar op vele plekken mag je geen open vuur bbq-en.
Een spit van meneer Ali en op het werk een demontabele rvs ombouw gemaakt .
Hij moet uiteraard in de wga passen.
De eerste test was een heerlijke chickie.
Het ging best goed, maar omdat ik nog wat bijgerechten moest maken, had ik niet in de gaten dat de temperatuur best wel hoog was zodat de mooie chick een beetje verbrand was. De kerntemp was ook al aan de hoge kant, ondanks de kraan bijna op de laagste stand stond .
Ik wilde zo rond de 150 graden, maar hij ging al over de 200 graden.
Iemand een tippie??
88c4d8f7ca34531764efbf92e1826daf.jpg
f8684cd4a1514abc4ab3246ab68a31fb.jpg
2359050395a5208ac04fa7fcc2c441c5.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-A415F met Tapatalk
 
Kippie is zekers gekleurd

zou niet weten hoe je de temp lager kan krijgen, je gaf al minimaal gas.
de enigste optie die ik kn bedenken, weet de werking niet van de WGA, is pitten afdekken zodat er minder vlammen zijn?
 
Kippie is zekers gekleurd

zou niet weten hoe je de temp lager kan krijgen, je gaf al minimaal gas.
de enigste optie die ik kn bedenken, weet de werking niet van de WGA, is pitten afdekken zodat er minder vlammen zijn?
De pit heb ik al afgeschermd om deze te beschermen tegen druipend vet e.d.
Misschien zou ik luchtschuiven in de deksel aan kunnen brengen om de hitte sneller af te kunnen voeren.

Verstuurd vanaf mijn SM-A415F met Tapatalk
 
De pit heb ik al afgeschermd om deze te beschermen tegen druipend vet e.d.
Misschien zou ik luchtschuiven in de deksel aan kunnen brengen om de hitte sneller af te kunnen voeren.

Verstuurd vanaf mijn SM-A415F met Tapatalk
Als je een deksel hebt van een wga op kolen dan die gebruiken, doe ik ook en ik krijg hem dan toch lager in temperatuur. Wel geen spit.
 
Als je een deksel hebt van een wga op kolen dan die gebruiken, doe ik ook en ik krijg hem dan toch lager in temperatuur. Wel geen spit.
Die heb ik helaas niet , maar ik kan deze er wel in maken.
Maar ik wil wel zeker weten dat het werkt, anders boor ik voor niets in de deksel.

Verstuurd vanaf mijn SM-A415F met Tapatalk
 
Die heb ik helaas niet , maar ik kan deze er wel in maken.
Maar ik wil wel zeker weten dat het werkt, anders boor ik voor niets in de deksel.

Verstuurd vanaf mijn SM-A415F met Tapatalk
Niemand in de buurt die er een heeft? Bij mij werkt in ieder geval maar ik raak raar genoeg wel standaard al lager in temperatuur, 130 op laagste stand met standaarddeksel. Wel met cadac gasbussen.
 
Niemand in de buurt die er een heeft? Bij mij werkt in ieder geval maar ik raak raar genoeg wel standaard al lager in temperatuur, 130 op laagste stand met standaarddeksel. Wel met cadac gasbussen.
Nee, helaas.
Ik heb er een 6 kg gasfles aan hangen, maar denk niet dat dat verschil maakt.
Anders toch maar op de kip letten voordat hij verbrand!


Verstuurd vanaf mijn SM-A415F met Tapatalk
 
Nee, helaas.
Ik heb er een 6 kg gasfles aan hangen, maar denk niet dat dat verschil maakt.
Anders toch maar op de kip letten voordat hij verbrand!


Verstuurd vanaf mijn SM-A415F met Tapatalk
De energieinhoud van het gas kan natuurlijk verschil maken, hoogcalorisch vs laagcalorisch.
 
Wat Ghost zegt moet werken.... gasdrukregelaar die minder gas doorlaat dan de huidige👍🏼 😁
 
Drukregelaar vervangen is niet te doen. Weber heeft hiervoor een speciale nippel op de slang en de Drukregelaar kan er ook niet af.
3990eddf735ae720bc002f138892424b.jpg
7df27af2c6c76b517a7c0bfe698d207f.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-A415F met Tapatalk
 
Als ik even snel denk.
8 kg LPG per uur is meer dan 100 kWh.
Dat is natuurlijk niet max debiet, maar dat lijkt mij wel veel.
 
Als ik even snel denk.
8 kg LPG per uur is meer dan 100 kWh.
Dat is natuurlijk niet max debiet, maar dat lijkt mij wel veel.
Ik snap dan eigenlijk niet dat weber dit dan zo verkoopt?!

Verstuurd vanaf mijn SM-A415F met Tapatalk
 
Ik eigenlijk ook niet.
Als je een drukregelaar van 30 mbar en max 1,5 kg per uur plaatst zal je op uw BBQ veel beter kunnen regelen denk ik.
Is het proberen waard.
Ze kosten eigenlijk niet echt veel.
 
Ik eigenlijk ook niet.
Als je een drukregelaar van 30 mbar en max 1,5 kg per uur plaatst zal je op uw BBQ veel beter kunnen regelen denk ik.
Is het proberen waard.
Ze kosten eigenlijk niet echt veel.
Dank je voor de tip!

Verstuurd vanaf mijn SM-A415F met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan