Bierbuikburggraaf
Sprokkelaar
- Berichten
- 36
Wij waren laatst een weekend weg in de Airbnb van Crole. Toen we daar aankwamen scheen deze man een vleesboerderij te hebben een bbq workshops te geven. Wij hebben vrijdag mee gedaan aan een workshop wat we ontzettend leuk vonden. Toen we zondags weer naar huis gingen zij Leon (meneer Crole) dat hij een tomapork voor ons had. Hier zijden wij natuurlijk geen nee tegen.
mijn vrouw was tijden de workshop wel geïnspireerd door het bbq en zei dat ze dit we vaker wilde gaan doen. Ze heeft dus deze week zeg zitten googelen naar een recept en kwam op de koffie dry rub tomapork van noskos en een gevulde paprika van een andere site.
vanmiddag rond een uur of twee de tomapork uit de koeling gehaald en heeft mijn ega de bbq aangestoken en de run gemaakt. Van koffie zee zout kurkuma komijn paprika ui knoflook bruine suiker peper en cayenne.
vervolgens het stuk vlees indirect op de bbq gelegd en gewacht tot deze een temperatuur van 60 geraden bereikte. Ondertussen hadden we de vulling gemaakt voor de paprika van ui knoflook pijnboompitten courgette en moserella.
Toen de tomapork op temperatuur was de paprika op de keu gelegd en de temperatuur opgeschroefd om de tomapork af te grillen. Beide kanten twee minuten. Daarna vijf minuten laten rusten en toen de paprika eraf gehaald en alles opgediend. Lekker vol wit wijntje erbij. Vonden wij heel lekker fris bij de donkere smaak van de tomapork en natuurlijk het warme weer.
de vrouw was trots en voldaan.
mijn vrouw was tijden de workshop wel geïnspireerd door het bbq en zei dat ze dit we vaker wilde gaan doen. Ze heeft dus deze week zeg zitten googelen naar een recept en kwam op de koffie dry rub tomapork van noskos en een gevulde paprika van een andere site.
vanmiddag rond een uur of twee de tomapork uit de koeling gehaald en heeft mijn ega de bbq aangestoken en de run gemaakt. Van koffie zee zout kurkuma komijn paprika ui knoflook bruine suiker peper en cayenne.
vervolgens het stuk vlees indirect op de bbq gelegd en gewacht tot deze een temperatuur van 60 geraden bereikte. Ondertussen hadden we de vulling gemaakt voor de paprika van ui knoflook pijnboompitten courgette en moserella.
Toen de tomapork op temperatuur was de paprika op de keu gelegd en de temperatuur opgeschroefd om de tomapork af te grillen. Beide kanten twee minuten. Daarna vijf minuten laten rusten en toen de paprika eraf gehaald en alles opgediend. Lekker vol wit wijntje erbij. Vonden wij heel lekker fris bij de donkere smaak van de tomapork en natuurlijk het warme weer.
de vrouw was trots en voldaan.