Beef en Steak

Coppa en Bresaola

 
 

erik_schreurs8

Pitmaster
Berichten
836
Na veel lezen op het forum en in het boek ‘over charcuterie’ een stuk procureur en rundermuis in de pekel gezet.

Drie weken vacuüm in de koeling en daarna in mijn dikke droog kamer
45c13b42747c9049b44e547000c0fce0.jpg

700226f6c36ce8d9ef0e8cb7f1f20125.jpg

aeda368b457b2e457d00ae364a408b46.jpg

Ik ben alleen bang dat ik wat teveel wijn bij de rundermuis heb gedaan, of kan dat geen kwaad ?

6898c3150d331d11157cf45daf5663a2.jpg

Daar hangen ze ! Nu wachten tot het juiste gewicht !
 
Laatst bewerkt:
Teveel wijn? Dat heb ik nog nooit iemand hier horen zeggen... teveel wijn? Hoe kan dat nou?

Als je die vloeistof goed mee gewogen hebt en daar je zout op hebt afgestemd kan het niet mis gaan. Hooguit heb je straks wat pekel overschot. Maar als je met papier afdroogt voordat het de kast in gaat dan zit je goed hoor!

Succes Erik!
 
Morgen is het zover! De stukken vlees mogen in de droogkast!

Nu blijft de wijnkast zonder aanpassingen op 64/65% luchtvochtigheid hangen, wat is wijsheid eerst vlees er in hangen kijken wat de luchtvochtigheid doet, of eerst naar 75% brengen ?
5b71f24720e8060bf34ae37258fd107e.jpg
 
De coppa moet nog 30 gr ! Hij voelt al wel knetter hard aan, is dat prima ?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan