BasBQ
Beef en Steak

C?te de Boeuf lekerrrrrrrr

 
 

rkuijer

Kooltjesharker
Berichten
121
C?te de Boeuf

Een heerlijke C?te de Boeuf van zo'n ca 900 gram.
Ik moest hem wel delen hoor.

2015-06-06%2017.35.40_zps0b8krufr.jpg


Beetje zout toegevoegd en meer niet.
De C?te de Boeuf heb ik bereid via de reverse sear methode.
De initi?le garing op zo'n 100 graden, met een beetje rookhout, tot een kerntemperatuur van 45 graden.
Achteraf misschien iets te ver. 

Toen de C?te de Boeuf even lag bij te komen het ei de sporen gegeven en opgestookt naar zo'n 220 graden.
Nog even snel een lekkere sear erbij en smullen maar.

2015-06-06%2018.53.49_zpsheg6r7mg.jpg



Wat lekker.....

2015-06-06%2019.03.04_zpsnialew0a.jpg



 
Dat ziet er zeer lekkerrrrrr uit. Staat op ToDo,  ligt al in de vriezer  ;-)
 
mooi stuk vlees hoor, zal gesmaakt hebben
 
Lekker hoor!! Je had het ei nog veel hoger kunnen stoken ook hoor. Bij de Steak Cook Off cursus stonden de primo's gewoon op pizza sterkte!
 
Wat zalig zeg.... en wat een prachtige foto's!
 
Mooi!!
 
Ik heb binnenkort 3 of 4 van die ribben aan een stuk.... wat zou de ideale kern zijn voordat het afgrillen begint?
 
Moooiiiii
 
noskos zei:
Lekker hoor!! Je had het ei nog veel hoger kunnen stoken ook hoor. Bij de Steak Cook Off cursus stonden de primo's gewoon op pizza sterkte!
Precies! Vlammen met die handel. Korsten, maillard, smaak!

Als de stukken niet te dik zijn, tot ca 5 cm ofzo, kun je ze gewoon grillen. Dan is reverse sear eigenlijk geeneens nodig.
Gewoon 1 minuut op kant A, kwartslag draaien en nog 1 minuut op kant A, dan omdraaien en hetzelfde op kant B, klaar.
Wel even laten rusten natuurlijk.

Dan heb je van buiten een mooie korst en van binnen een mooie rode steak.
 
Sander72 zei:
Ik heb binnenkort 3 of 4 van die ribben aan een stuk.... wat zou de ideale kern zijn voordat het afgrillen begint?

Dat wordt toch een standing rib roast genoemd ?
 
Bob zei:
Sander72 zei:
Ik heb binnenkort 3 of 4 van die ribben aan een stuk.... wat zou de ideale kern zijn voordat het afgrillen begint?

Dat wordt toch een standing rib roast genoemd ?

Klopt... 4 kilo aan 1 stuk... zin in!
 
Standing rib roast, prime rib.
 
Terug
Bovenaan Onderaan