BasBQ
Beef en Steak

buttermilk chicken

 
 

Richard

Stoker
Berichten
261
hi,

Tijdje terug was ik in zweden voor mijn werk en heb daar "Buttermilk chicken and wafels with smoker scrupules & sambal aioli" gegeten.
Gelijk daar aan de kok gevraagd of hij t recept wilde delen, maar helaas.
Wat hij wel vertelde, dat de kip minimaal een aantal uur in de karnemelk heeft gelegen en voor het krokante laagje er omheen had hij iets spicy door t bloem gedaan?! Uiteraard willen we dit thuis ook maken, maar dan wel op de Q en liever niet in de frituurpan.

Kan iemand mij hier helpen om dit om te toveren naar BBQ-style.?
Buttermilk chicken.jpg
 
de wafels waren gewoon wafels, maar de kip was zacht en sappig. met t krokante laagje met een beetje pit( ik denk iets van chilipoeder)
echt verrassend lekker. heb het later in de week nog eens gegeten.
 
Karnemelk doet wel echt iets met de kip ben ik van overtuigd..... vroeger kreeg ik als voorjager geregeld een haas mee als dank voor het werk van de honden tijdens de jacht en die lag dan eerst 24 uur mals te worden in de karnemelk. Zelfs de grootste (oudste) exemplaren werden er mals en sappig van kan ik je vertellen :love:
 
Terug
Bovenaan Onderaan