BasBQ
Beef en Steak

Brood: Broodje Oud Over

 
 
 
 
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
Berichten
5.071
DSC_2726.JPG



- 4 (Italiaanse) bollen, van een dag of paar dagen oud
- Boter
- 5 ontvelde tomaten
- 1 a 2 sjalotten fijn gesneden
- 4 eieren
- 12 plakjes ontbijtspek of equivalent bacon
- Geraspte kaas (bijvoorbeeld: Geraspte Mozzarella of Grana padano, of een mix ervan)
- paar slagen verse Peper ui de molen
- Snufje kerriepoeder (Nandan, Hindoestaanse masala Surinami) (1/2 tl.)
- 1 tl. Oregano
- 1 tl. Basilicum
- 1/2 tl. Tijm

Italiaanse bollen uithollen zodat er een bakje ontstaat, en aan de buitenzijde dun insmeren met boter.
Halveer de ontvelde tomaten, vruchtvlees verwijderen en in kleine blokjes snijden.
Kruiden met peper, kerriepoeder, oregano en basilicum en tijm (eventueel een snufje zout)

De plakjes ontbijtspek/bacon bakken in wat boter bakken uit de pan halen en hierin de fijngesneden sjalotjes fruiten.
Daarna de gekruide tomatenblokjes kort meefruiten met de sjalotjes.

Per broodje:
Bekleed de bodem met het 3 plakjes ontbijtspek of equivalent bacon
Doe 1/4 tomaten/sjalotjes mengsel in het broodje verdeel en maak in het midden een kuiltje, breek hier bovenop een rauw ei en garneer met geraspte kaas.
15-20 min op 200gr. op de BBQ, het eigeel is dan net zacht en het eiwit volledig gestold.

Recept van Hans Belterman.

DSC_2694.JPG

DSC_2697.JPG

DSC_2702.JPG

DSC_2703.JPG

DSC_2704.JPG

DSC_2705.JPG

DSC_2707.JPG

DSC_2709.JPG

DSC_2713.JPG

DSC_2715.JPG

DSC_2720.JPG

DSC_2721.JPG


DSC_2731.JPG
 
Laatst bewerkt:
Lust ik big time!!!!!!! :D
 
wouw hee, dit ga ik zeer zeker binnenkort maken
 
Gelijk weer ontzettende trek......... :p lekker hoor!
 
Leuk creatief gerecht. Meteen die knop maar ik gedrukt :) Mooie foto's trouwens
 
Pppfff,ik stop met kijken bij recepten. En bij low & slow,en bij high & fast.. Ik kan het allemaal niet meer aanzien...
Krijg een te doen lijst waar ik nooit weer vanaf kom zo...
 
nom,nom!

ehm, ik durf het bijna niet te vragen.....wat heb je met de broodkruim gedaan?
 
Het wordt nog druk met al die mooie gerechten. Gisteren 3-2-1 ribs, vandaag beenham, gevulde uien en een appelcackje na. Even kijken of ik deze er volgende week tussen kan drukken. Ik heb ook nog een lamszadel liggen, misschien is dat een mooie combi?
 
Terug
Bovenaan Onderaan