Thmsgulden
Sprokkelaar
- Berichten
- 33
Hi all!
Ik kon er weinig over vinden op dit forum dus.. vandaar dit nieuwe topic.
Geregeld loop ik binnen bij de plaatselijke farmshop voor mijn vlees. Zij verkopen goede kwaliteit rundvlees, van de Limousine koe, voor een eerlijke prijs. Aangezien zij ook een eigen slachterij en zagerij hebben, besloot ik enige tijd geleden daar een brisket (wholepacker, ~6kg) te bestellen. Normaal bestel ik deze online of bij een andere slager, maar ik ben toch wel erg benieuwd naar brisket van de Limousine koe.
Inmiddels ligt 'ie al een paar weekjes in de vriezer omdat ik aan het dubben ben over het volgende. De brisket ziet er goed uit maar.. zoals de titel al suggereert, zit er geen vetkap op. Zoals gewoonlijk wil ik 'm injecteren met een bouillon mengsel maar verdere tips ter voorkoming van een droog eindresultaat, zijn welkom. Zo dacht ik zelf aan de foil boat techniek of om de brisket eens high & fast te bereiden om de kookduur te verminderen. Tips? Tricks? Ideeën? Ik hoor ze graag! -zie foto's-
Gr. -Thomas
Ik kon er weinig over vinden op dit forum dus.. vandaar dit nieuwe topic.
Geregeld loop ik binnen bij de plaatselijke farmshop voor mijn vlees. Zij verkopen goede kwaliteit rundvlees, van de Limousine koe, voor een eerlijke prijs. Aangezien zij ook een eigen slachterij en zagerij hebben, besloot ik enige tijd geleden daar een brisket (wholepacker, ~6kg) te bestellen. Normaal bestel ik deze online of bij een andere slager, maar ik ben toch wel erg benieuwd naar brisket van de Limousine koe.
Inmiddels ligt 'ie al een paar weekjes in de vriezer omdat ik aan het dubben ben over het volgende. De brisket ziet er goed uit maar.. zoals de titel al suggereert, zit er geen vetkap op. Zoals gewoonlijk wil ik 'm injecteren met een bouillon mengsel maar verdere tips ter voorkoming van een droog eindresultaat, zijn welkom. Zo dacht ik zelf aan de foil boat techniek of om de brisket eens high & fast te bereiden om de kookduur te verminderen. Tips? Tricks? Ideeën? Ik hoor ze graag! -zie foto's-
Gr. -Thomas