BasBQ
Beef en Steak

boeuf ? la bourguignonne uit de DO

SilverFox

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.211
Het werd weer eens tijd om de Dutch Oven uit het vet te halen, iets van draadjesvlees leek me wel een goed idee.
Zoveel keuze! Dit keer laten inspireren door  http://www.spiffsbbq.nl/2011/08/boeuf-bourguignon-uit-de-dutch-oven.html?m=1

Ierse runderlappen in stukken en spekjes uitbakken:


Wortel, ui, knoflook en champignons erbij:


Zilveruitjes, paprika en courgette erbij. Rozemarijn, thijm, peper, zout, larier erbij.


Gezeefde tomaten erbij, flesje rode wijn erdoor, krieltjes erbij. Meteen de DO even indirect gezet.


En na een uurtje of 4 sudderen leek het wel klaar


"Goed gevuld" zo'n stoofpotje.


Grote meevaller; de krieltjes (vastkokend) die 4 uur meegesudderd waren, waren nog mooi vast. Top! De smaak was eveneens erg lekker.
De courgette zou ik de volgende keer vervangen door bijvoorbeeld sperzieboontjes denk ik, maar das puur persoonlijk. Deed niet iets af aan de smaak.

Bedankt voor het kijken!
 

Marieken

Pitmaster
 
 
 
 
Berichten
957
nee nee nee! het is nog zomer! ik protesteer!  :p

ziet er heeeeel goed uit, en het regent, en ik heb het koud dus ik heb het suddervlees hier ook maar uit de vriezer gehaald.

gaar je het met de deksel erop of ook een tijdje zonder, dus eigenlijk vraag ik me af proef je iets van de bbq/rooksmaak terug?
 

SilverFox

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.211
Marieken zei:
nee nee nee! het is nog zomer! ik protesteer! 

ziet er heeeeel goed uit, en het regent, en ik heb het koud dus ik heb het suddervlees hier ook maar uit de vriezer gehaald.

gaar je het met de deksel erop of ook een tijdje zonder, dus eigenlijk vraag ik me af proef je iets van de bbq/rooksmaak terug?
Whahaha, afgelopen week heeft zelfs de boerenkoolstampot al op tafel gestaan

Ik heb denk ik het eerste uur / eerste anderhalf uur zonder deksel gesudderd. Daarna pas de deksel erop gedaan en verder laten sudderen.
Beetje rooksmaak kun je wel proeven op die manier (chili con carne werkt rookhout ook super bij). Mocht je meer rooksmaak willen toevoegen kun je uiteraard langer zonder deksel sudderen.
 

Hans

Gerijpt
 
 
 
Berichten
4.892
SilverFox zei:
Marieken zei:
nee nee nee! het is nog zomer! ik protesteer! 

ziet er heeeeel goed uit, en het regent, en ik heb het koud dus ik heb het suddervlees hier ook maar uit de vriezer gehaald.

gaar je het met de deksel erop of ook een tijdje zonder, dus eigenlijk vraag ik me af proef je iets van de bbq/rooksmaak terug?
Whahaha, afgelopen week heeft zelfs de boerenkoolstampot al op tafel gestaan

Ik heb denk ik het eerste uur / eerste anderhalf uur zonder deksel gesudderd. Daarna pas de deksel erop gedaan en verder laten sudderen.
Beetje rooksmaak kun je wel proeven op die manier (chili con carne werkt rookhout ook super bij). Mocht je meer rooksmaak willen toevoegen kun je uiteraard langer zonder deksel sudderen.

Hagel en sneeuw, onweer wind en regen deren ons niet wij kunnen er wel tegen. (mede door de stamppotten)
Bij ons is de stamppot zuurkool favoriet (met zo'n heerlijk worstje) zomer en winter.
Jammie jammie.  :D
 
Bovenaan Onderaan