BasBQ
Beef en Steak

boeuf bourguignon met Franse frietjes

 
 

Carlijn

Sprokkelaar
Berichten
32
Vandaag voor het eerst de uitdaging aan gegaan om helemaal zelf iets te maken op de kamado.

Het onderwerp van de fotowedstrijd deze maand is Frans eten en ik ben dol op stoofpotjes vandaar boeuf bourguignon met Franse frietjes.

Ik ben begonnen met het uitzoeken van een heerlijk recept. Na boodschappen te hebben gedaan begonnen met het snijwerk.
162062D1-FDFA-41DA-A17D-7268D8D5B97B.jpeg

Daarna heb ik de bbq aangemaakt en gezorgd dat hij rond de 150 graden was.
Ik kon eindelijk beginnen.

Eerst de spekjes bakken in de dutch oven.
41FAB274-11FA-4A00-852D-DA0552918907.jpeg

Zodra deze lekker aangebraden waren, deze eruit gehaald en de riblappen in hetzelfde vet aan gebraden.
9B58B4AA-2DFB-478B-894D-4359BD4CE7A3.jpeg

Nadat de stukjes vlees lekker bruin gebakken waren ook deze uit de dutch oven gehaald. Nu waren de uien, wortel en knoflook aan de beurt.
4DB361AC-510F-41D0-9B15-1F01643875FE.jpeg

Zodra deze lekker aangefruit waren mochten de spekjes en het vlees er weer bij. Nu was het tijd voor de tomatenpuree en even later de bloem.
8DCDD3BC-0CF8-4847-907D-E0DB9EB4FB75.jpeg

Na dit even lekker te laten bakken mochten de sjalotjes erbij.
F6E137F7-4454-46E7-A5D8-DE317DA4A3D6.jpeg

Nu mocht alles afgeblust worden met runderbouillon en rode wijn. En mocht het kruidenpakketje van tijm, peterselie en laurier erbij.
7DC2FA1A-D536-4B95-B2A4-6EA0E1D288F0.jpeg

Intussen was de kamado gestegen naar bijna 200 graden🙈. Dus alle kleppen bijna dichtgezet. De deksel op de dutch oven en bbq dicht. Na enige tijd was de bbq gelukkig terug gezakt naar 135 graden en mocht het 3 uurtjes gaan stoven.
Half uurtje voor tijd op een extra kookplaatje de champignons gebakken. Deze mochten er de laatste 10 minuutjes nog even bij.
EBFA61AC-DBAA-4A0F-B0F2-FB596CEE3C35.jpeg

Tot slot nog frietjes erbij gebakken. Het was echt super lekker en ben trots op het eindresultaat!


4C314F02-0B12-4B18-B8DF-25401E5BA1F1.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Het was zeker heerlijk!

Mooi gemaakt. 😋😋😋
 
Heerlijk! Zeker met dit weer!

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Ziet er erg smakelijk uit
 
Zo hee. Schuif maar door.
Lust ik
 
Top😋
 
Ziet er heerlijk uit Carlijn, succes met de fotowedstrijd.
 
Dat zal gesmaakt hebben. Als je met de klep open bakt met een DO kan het schelen als je de onderste schuif helemaal dicht laat. Dan hou je het vuur een beetje onder controle.
 
Wat Pascal zegt doe ik ook. Verder houd ik de DO altijd open voor de extra rooksmaak. Eventueel dan iets meer water toevoegen.

Ziet er zalig uit zeg, succes met de wedstrijd!
 
Ontzettend lekker, wat een opbouw van smaken zeg.. Heeeeeeeeeerlijk!
 
Terug
Bovenaan Onderaan