BasBQ
Beef en Steak

Bladerdeeg pesto rolletjes uit de Dutch oven

 
 
 
 

PH met een F

Pitmaster
Berichten
516
Door die fotowedstrijd staat het deel van mijn hoofd dat constant aan eten denkt in standje ‘Italië’.. een inzending komt echt nog, maar nu had ik honger. En dan zit ik dus toch half onbewust in de Italiaanse smaken…
Bladerdeeg rolletjes gevuld met pesto, salami, pijnboompitten en mozzarella.

Een grote lap bladerdeeg, ingesmeerd met pesto en de rest er op. Dat heb ik opgerold en in plakken gesneden.
In de DO op de bbq op 230 graden, 40 minuten.
99b0d6dc5378086719b41b159ad230e2.jpg

bada63764e2227a77e1268ad973fe245.jpg


24d2e0d47d29d757f8aeacebb53f8944.jpg


b6ac7f5e62d7ff4b869b7bbb6e4cc54e.jpg


Het was lekker, maar voor verbetering vatbaar. De kaas liep er wat te ver uit wat aan de onderkant wat donker en bitter werd.
Meer bovenwarmte helpt daarbij denk ik. Dus wellicht een paar kolen op het deksel van de pan, of ‘m nog hoger in de bbq zetten?
Anyway, met wat schrapen op de koop toe, een leuk experiment met een prima lunch als resultaat.
 
Ziet er lekker uit! Misschien indirect doen? Beetje omslachtig met de DO maar het zorgt wel voor gelijke garing
 
Ziet er niet verkeerd uit. Hoe was de smaak ?
Is 230 C voor deze tijd niet wat aan de hoge kant ?
 
Smaak was goed. Het was qua temp denk ik wel wat aan de hoge kant, gezien de zwarte kaas.. maar op een lagere temp werd het bladerdeeg niet bruin de hitte zat te veel aan de onderkant ondanks de indirecte setting.
 
Mooi probeersel.

Misschien dat je ze net zoals moinkrolls op een pizzasteen kunt zetten?
 
Niet alles lukt de eerste keer. Volgende keer gewoon nog een keer porberen 😉
Ziet er erg lekker uit, ga ik ook eens proberen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan