BasBQ
Beef en Steak

Better together met gyros

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.845
" Bether together" een inkoppertje natuurlijk.πŸ˜‰
De optie voor pizza Hawaii zag ik al voorbij komen, maar dat is te simpel natuurlijk.
Mooie gelegenheid om de voorraad gyros weer eens aan te vullen.

We beginnen met het snijden van de ui, pepers en citroen.
Dit samen, volgens recept van Melebest , met olie en azijn de procureurlapjes een nachtje laten marineren.
20230204_194953.jpg
20230204_200859.jpg


Ondertussen de gyroskruiden weer aangevuld en een dag later de lapjes gekruid.
20230205_151917.jpg


Deze mochten lekker aan het spit. Voor mij gewoon de beste manier om gyros te maken. Niet die dunne lapjes op de gril, maar als een homp aan het spit. De buitenkant wordt zo lekker knapperig en de binnenkant nog sappig en mals.
20230205_165819.jpg
20230205_165822.jpg


Even een paar snij stukjes voor de chef πŸ˜‹.
20230205_175903.jpg


En dan 2,5 uur verder.
20230205_191752.jpg
20230205_191802.jpg
20230205_193835.jpg
20230205_194057.jpg
20230205_194956.jpg


LekkurrrrrrrπŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹, maaaar dan zijn we er nog niet. Het thema is " better together".
Tijd voor het maken van Tzaziki 😁.
Eerst de knoflook roken.
20230210_094531.jpg
20230210_094535.jpg
20230210_101057.jpg
20230210_101109.jpg
20230210_101358.jpg
20230210_122737.jpg


Normaal zou ik een knoflookbol in zijn geheel roken, maar vind de rooksmaak altijd tegenvallen. Daarom eens een try-out met enkel de tenen.
En wat een smaak zit daaraan zeg.
Zachter dan ongerookt, maar zoveel meer smaak dan de hele bol.
20230210_124725.jpg


Ondertussen kreeg ik goede hulp in de keuken. 😁
20230210_135406.jpg


En zoals je ziet het is " pizza time" πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹.
20230210_135711.jpg


De bodem heb ik zelf gemaakt, maar het deeg kwam uit de vriezer.
Saus is een combi van tomatensaus met bbqsaus.
20230210_135711.jpg
20230210_135810.jpg


Zo die is goed belegd.
De bbq op 300 graden (meer dan warm genoeg).
20230210_140030.jpg


Af en toe even spieken🀣.
20230210_140532.jpg

20230210_140602.jpg
20230210_140938.jpg
20230210_140947.jpg


Tja en dan het eindresultaat.
Pizza met gyros van het spit en gerookte tzaziki πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹.
20230210_142409.jpg
20230210_141847.jpg


Dit is zo machtig lekker.

Better together, bedankt!!!
 
Laatst bewerkt:
Ziet er goed uit! Heerlijke combi!
 
Dat ziet er lekker uit!
Krijg helemaal zin in gyros nu. (En ik had al honger)

Mooie combi.
 
OOh he bah.. nu weet ik het ff niet meer.. keuzes!!!
 
Dat is een hele mooie Pizza Chef Mario.
 
Misdadig gewoon. Super decadent.
Dat moet gesmaakt hebben.

Lekker man

Is het de moeite waard om de knoflook te roken voor de tzaziki? Hoe lang?
 
Wow Remco, wat 'n topper is dit zeg! Ziet er zalig uit!
 
Misdadig gewoon. Super decadent.
Dat moet gesmaakt hebben.

Lekker man

Is het de moeite waard om de knoflook te roken voor de tzaziki? Hoe lang?
Het geeft een zachtere smaak aan je knoflook. Ik heb een uurtje op 60 graden gedaan..

Maar dat gezegd hebbende, mijn vrouw vond het niet te vreten πŸ˜‚πŸ˜‚. Ikzelf vond het juist lekker, vooral de dag nadien was de smaak nog beter.
 
Het geeft een zachtere smaak aan je knoflook. Ik heb een uurtje op 60 graden gedaan..

Maar dat gezegd hebbende, mijn vrouw vond het niet te vreten πŸ˜‚πŸ˜‚. Ikzelf vond het juist lekker, vooral de dag nadien was de smaak nog beter.
Thnx. Ik heb nu een goede reden om het ook eens te maken 😁
 
hubbahubbahubba, Remco. wat ziet dit er ontzettend goed uit zeg.
 
Dat ziet er echt heerlijk uit πŸ‘ŒπŸΌ.
 
Ziet er verrukkelijk uit Remco! Blijft toch knagen als ik zo'n spit zie 😁
 
Terug
Bovenaan Onderaan