BasBQ
Beef en Steak

Back on the Street: Steek Zandheks

 
 
 
 
 

Sander72

BBQ Junkie
Berichten
6.796
Lieve BBQ-Vrienden!

Deze keer voelt het een beetje als een vluggertje - om het maar in het Foodporn Factory jargon uit te drukken.

Het thuiswerken, kinderen bijles geven, het huishouden draaien en de relatie met mijn lieve vrouw nog een beetje gezellig houden eist zo nu en dan best haar tol moet ik eerlijk zeggen. De rek is er zo nu en dan een beetje uit. Koken wordt minder die uitlaatklep die het vaak voor me is. Koken wordt gewoon koken. Het is even niet anders.

Dus ik moest voor de fotowedstrijd een beetje improviseren.

Tijdje terug kocht ik een paar hele mooie Braziliaanse Rib-eyes en die heb ik zelf lekker dik gesneden en gevacumeerd ingevroren. Dit weekend mochten die eruit voor heerlijke steaks met frietjes en gebakken kastanje champignons. Ik schoot alleen vlot een plaatje van de steaks op het ei met mijn telefoon.

20200620_180727.jpg


Oh ja, ik dronk er gelukkig ook een mooi biertje bij:

20200620_172602.jpg


Het was (bewust) iets te veel voor ons viertjes. De opzet was om er de volgende dag ook een leuke lunch aan te hebben.

Dat was gelukt, we hadden een heerlijke steak sandwich of ook wel hier in huis door een zeker Bosvrouw geintroduceerd: de Steek Zandheks!

Daar gaat 'ie:

SDJ_8517.jpg


Volgende maand doe ik beter mijn best, dat is beloofd!

Lieve groeten!
 
doe mij elke dag zo'n vluggetje, lekker hoor,

Ennuh, sterkte in de strijd
 
Zo’n vluggertje had ik wel gelust is een mooie


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Ach Sander, we kennen het. Thuis werken en alles gaat door maar niks is hetzelfde.
Relatie en kids gaan voor een foto maken voor het forum, laten we dat voorop stellen.

Echter, kom jij wel weer met een foto waar ik direct mijn tanden in durf te zetten.
Wat een mooi broodje zeg!
Wat voor een sausje is t?
 
Dat was gelukt, we hadden een heerlijke steak sandwich of ook wel hier in huis door een zeker Bosvrouw geintroduceerd: de Steek Zandheks!

Taal is zeg maar echt wel mijn ding . Hatseflats!
 
Voor een vluggertje zie ik ook hier geen gekke dingen! 🤪 Lekker Hoorrr
 
Dat ziet er uit als een prima lunch Sander. Herkenbare situatie schets je daar. Ik moet zeggen dat ik qua koken wel het tegenovergestelde heb door Corona. Er is meer tijd om wat vaker iets uitgebreider te koken. Dat is dan weer het voordeel van een Kamado die lekker doorgaat als jij nog een paar uurtjes moet werken 😅

Hopelijk is alle gekte nu grotendeels voorbij en kan je weer tot rust komen en de plezier van het koken terug ontdekken!
 
Ziet er voor een vluggertje toppie uit.
 
Heel herkenbaar kerel. Hier is alleen het werk weer op volle toeren opgestart. En maak ik minimaal 20 overuren per week. Hoop klussen die uitgesteld zijn ivm COVID-19. En de vrouw die wel thuis moet werken. En dan door het overwerk vaak alleen me de kids is.... succes verzekerd zal k maar zeggen.

Je hebt iig een prima bier te pakken. Is erg lang geleden dat ik die gedegusteerd heb. TNX voor de herinnering. Ga hem weer eens inslaan. Je broodje ziet er super uit. Water loopt me in de mond. Tijdens onze reis in Australië verschillende malen gegeten. Staat daar bijna overal op de kaart.
Hou je haaks kerel.
 
Top, als dit een vluggetje is wacht ik met smart op een uitgebreide versie. Mooie foto's en top biertje.
 
Herkenbaar verhaal met al die ballen in de lucht...... Hier gaat liefde door de maag dus om punten te scoren bij mijn lieve vrouw kook ik (nog) vaker dan hiervoor op de BBQ. En een vluggertje helpt uiteraard ook ;) Maar je creatie ziet er lekker uit hoor. en helemaal niet erg om een maand niet de fotowedstrijd te winnen
 
Tja, het is allemaal ff anders nu. Behalve dat vrouw en dochter hele dagen thuis zitten is er voor mij (qua werk) niets veranderd eigenlijk. Gelukkig, want de gewone "sleur" van elke dag is toch wel prettig. Kan me voorstellen als je allemaal "verplicht" thuis bent het niet makkelijk is. Zeker als je eigen baas bent.

Evengoed mooie foto's Sander. En de Steek Zandheks is hier erg welkom. Ziet er geweldig uit.
Hang in there 👊
 
Wat een mooi broodje zeg!
Wat voor een sausje is t?

Dank je Sander! Het sausje is een Alabama White Sauce. Een saus op basis van mayonaise en witte wijn azijn, verse(!) mierikswortel, peper, zout en een klein sprietsje hotsauce. Tegenwoordig rommel ik dat een beetje naar smaak, maar de basis was het recept op de blog van Vriend Marcel, Mac's BBQ Pit. Die het weer van Big Bob Gibson had... je vindt dat wel.
 
Je hebt iig een prima bier te pakken. Is erg lang geleden dat ik die gedegusteerd heb. TNX voor de herinnering. Ga hem weer eens inslaan.

Dank je Bram! Ik vrees dat je deze nog niet kent Bram, dit is de Tropical-variant van de Magma van Troubadour. Die is pas een paar weken geleden voor het eerst gelanceerd. De basis is Magma van Troubadour, ik vermoed dat je die dus wel kent. Die is ook al erg mooi hoor, maar deze heeft een vleugje ananas in de gist en is lekker hoppig. Erg fijn biertje! Hij staat klaar voor je!
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Terug
Bovenaan Onderaan