- Berichten
- 5.147
Vermits we in België met bubbels werken en mijn zoontje de dinsdag 9 is geworden, vandaag met de schoonfamilie (bubbel) dus een feestje gehouden.
Ben begonnen als hapje met de moink balls volgens noskos (ook zijn dry en wet rub). Het eindresultaat was goed, maar de timing helemaal verkeerd. Op de site van noskos staat als je geen thermometer hebt, dat een uurtje voldoende is en daarna een half uurtje. Dus daarop mijn timing afgesteld. Echter zat ik met 100° dome al op 30 min aan 60°. Eraf gehaald en vermits het bezoek pas een uur later kwam, ze een half uurtje onder folie laten liggen. Dan afgelakt en erop gelegd. Toen waren ze al zo hard afgekoeld dat ik een dik uur nodig had om ze op 70° te krijgen. Dus volgende keer de timing wat anders nemen met deze wetenschap Denk dat ze op 100 à 110° dome wel klaar te krijgen zijn op een dik uur.
Voor de rest ben ik gegaan voor een grote Cote a Los en Ribeye gerookt op whiskeyvat en daarna reverse sear. Daar liep alles perfect.
De Ribeye gedresseerd volgens de bekende Toscaanse Tagliata Di Manzo met Parmezaanse kaas op een bedje van rucola. Voor de rest deze en de Cote a Los nog voorzien van gegrilde zoete paprika, slaharten en Hasselback Patatoes. De aardappelen waren wel in de oven om ff zeker te spelen qua ruimte ne timing.
Vermits ik zo gestresseerd te werk ben gegaan, heb ik niet van alles foto's, maar niets van de menu lijkt me sowizo 'less is more' Dus ga ik ook deze maand aan me voorbij laten gaan.
Dit was de ribeye op basis van Tagliata Di Manzo
Beetje mis gedraaid met het fototoestel, maar dit is dan de Cote a Los.
Bedoeling was als afsluiter de banaan Rolo, maar mijn vrouw had nog taart omdat het toch om een verjaardag ging en er kaarsjes moesten zijn. Dus de Rum maar gewoon bij de koffie en de taart gedaan
BTW: al het vlees was wederom Belgisch Witblauw en dik in orde. Desondanks het vetarm is, is het toch wel lekker vlees. Al een paar runs mee gedaan en stilaan klaar voor eens wat anders te doen, alhoewel er nog 12kg van dit in de diepvries ligt.
Voornaamste: mijn schoonouders waren zeer tevreden. Ze zijn nogal bourgondiërs en wel wat gewoon omdat ze maandelijks in één of ander sterrenrestaurant zitten. Dus de druk was hoog voor mij Gelukkig zijn ze niet pietje precies. Want wat mij betreft, kon het wat beter. Ik moet de stress en timing zien te beheersen.
Ben begonnen als hapje met de moink balls volgens noskos (ook zijn dry en wet rub). Het eindresultaat was goed, maar de timing helemaal verkeerd. Op de site van noskos staat als je geen thermometer hebt, dat een uurtje voldoende is en daarna een half uurtje. Dus daarop mijn timing afgesteld. Echter zat ik met 100° dome al op 30 min aan 60°. Eraf gehaald en vermits het bezoek pas een uur later kwam, ze een half uurtje onder folie laten liggen. Dan afgelakt en erop gelegd. Toen waren ze al zo hard afgekoeld dat ik een dik uur nodig had om ze op 70° te krijgen. Dus volgende keer de timing wat anders nemen met deze wetenschap Denk dat ze op 100 à 110° dome wel klaar te krijgen zijn op een dik uur.
Voor de rest ben ik gegaan voor een grote Cote a Los en Ribeye gerookt op whiskeyvat en daarna reverse sear. Daar liep alles perfect.
De Ribeye gedresseerd volgens de bekende Toscaanse Tagliata Di Manzo met Parmezaanse kaas op een bedje van rucola. Voor de rest deze en de Cote a Los nog voorzien van gegrilde zoete paprika, slaharten en Hasselback Patatoes. De aardappelen waren wel in de oven om ff zeker te spelen qua ruimte ne timing.
Vermits ik zo gestresseerd te werk ben gegaan, heb ik niet van alles foto's, maar niets van de menu lijkt me sowizo 'less is more' Dus ga ik ook deze maand aan me voorbij laten gaan.
Dit was de ribeye op basis van Tagliata Di Manzo
Beetje mis gedraaid met het fototoestel, maar dit is dan de Cote a Los.
Bedoeling was als afsluiter de banaan Rolo, maar mijn vrouw had nog taart omdat het toch om een verjaardag ging en er kaarsjes moesten zijn. Dus de Rum maar gewoon bij de koffie en de taart gedaan
BTW: al het vlees was wederom Belgisch Witblauw en dik in orde. Desondanks het vetarm is, is het toch wel lekker vlees. Al een paar runs mee gedaan en stilaan klaar voor eens wat anders te doen, alhoewel er nog 12kg van dit in de diepvries ligt.
Voornaamste: mijn schoonouders waren zeer tevreden. Ze zijn nogal bourgondiërs en wel wat gewoon omdat ze maandelijks in één of ander sterrenrestaurant zitten. Dus de druk was hoog voor mij Gelukkig zijn ze niet pietje precies. Want wat mij betreft, kon het wat beter. Ik moet de stress en timing zien te beheersen.
Laatst bewerkt: