BasBQ
Beef en Steak

Aziatische Eendeborst filet met noodles Singapore style

 
 
 
 
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
Berichten
5.089
Hier thuis al een klassieker, jaren geleden toen ik in een BBQ zat kwam een mede lid met deze gerechten.
Dit is zo fantastisch lekker.
Eend gemarineerd met gelijke delen sojasaus, honing en sherry wat knoflook en groene kruiden en een rood pepertje.
20200913_124000.jpg
20200913_132434.jpg
20200913_202223.jpg
20200913_202442.jpg
20200913_202624.jpg
20200913_203910.jpg
20200913_204221.jpg
 
Vind eend al lekker maar deze zal me zeker gesmaakt hebben.
Zal dan eten met m’n dochter worden. Pekingeend vind m’n vriendin wel lekker maar deze gaat ze over slaan
 
Ik ben niet zo van de eend maar als ik dit zie wordt ik toch wel een beetje nieuwsgierig....
 
man man man. Wat een heerlijk gerecht.
Ook hier is eend een torenhoge favoriet, maar deze gaan we ook eens doen.
Hoe lang moet ie in de marinade?
 
Ik ben wel liefhebben van eend. Maar komt te weinig op ins bord omdat ik de enige in huis ervan eet.
Ziet er heerlijk uit.
 
Singaporenoodles en duck. Oude herinneringen in een huiidge creatie.
Lekker man.
Gaat zeker op de to-do list
 
man man man. Wat een heerlijk gerecht.
Ook hier is eend een torenhoge favoriet, maar deze gaan we ook eens doen.
Hoe lang moet ie in de marinade?

4 tot 6 uur in de marinade, velletje boven de marinade houden

50 gram honing
50 gram sojasaus (Kikkoman)
50 gram sherry of shoaxingh, in mijn geval Madeira Sherry die is heel fijn van smaak.
1 rood pepertje in ringen
2 teentjes knoflook in plakjes
eventueel wat groene kruiden (Rozemarijn en tijm)

velkant kruislings insnijden heel klein snufje zout en een snufje 5-spice op de velkant.
 
Hou eens even op zeg, wat ziet dit er goed uit.
Gave foto met die vlammen ook <3

Bedankt voor de marinade, ga ik ook eens proberen.
 
Lekker hoor zo'n eendje. Ik ben er gek op. Ziet er fantastisch uit!!
 
Thx, deze gaat op de shortlist(y)deze week zijn de eendenborstjes in de aanbieding bij de Lidl :love:
 
Ziet er geweldig uit, die foto waar je hebt aangesneden is om te smullen. Prachtige garing zo te zien. Tot welke kerntemperatuur heb je laten gaan?
 
Lekker hoor had ik wel gelust helaas corina niet


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Vroeger eendjes voeren, nu voeren de eendjes ons

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Ziet er weer top uit Ewald. Ik ga ook eens van die mooie eenden borst kopen. Lees net dat ze in de aanbieding zijn.

Wat eet je er voor lekkers bij?
Ik krijg er iig honger van. Lekkere plaatje
 
Terug
Bovenaan Onderaan