BasBQ
Beef en Steak

1e x Brisket (point) + burnt ends

 
 
 

Bucari007

Stoker
Berichten
286
Na het verhaal van de Short Ribs afgelopen weekend ( https://r.tapatalk.com/shareLink/to...&share_fid=27482&share_type=t&link_source=app), nu dan toch kijken of ik wel van langzaam gegaard rundvlees houd. Brisket dus.
Als het dan toch niet mijn smaak is, dan alles in lekker zoete saus vanavond als burnt ends. We zullen zien!!


Ik had nog een Brisket ear liggen in de vriezer en vandaag dan eindelijk de tijd om een dagje lekker te rommelen met de bbq.

Gisteravond getrimd en een injectievloeistof gemaakt, geïnjecteerd en een nachtje laten inwerken.
Vanmorgen een koffierub gemaakt(macsbbqpit)

• 2 el gemalen koffie
• 2 el zout
• 2 el paprika poeder
• 1 el chili poeder (let op dit is een mix van kruiden)
• 1 el bruine suiker
• 1 tl oregano
• 1 tl knoflook poeder
• 1 tl uienpoeder
• 1 tl zwarte peper
• 1/2 tl cacaou poeder
• 1/2 tl koriander

En rond 0700 de bbq aan.

Bijna verslapen, want uitgerekend vandaag slaapt met dochtertje tot 0830 uit (gebeurt nooit). Ik lig inmiddels vanaf 0500 al de cook van vandaag te analyseren, gebeurt me altijd bij een nieuw gerecht.
Dus bakje koffie, koffierub en Brisket er om 0730 op. Heerlijk rustig wakker worden, en uiteraard hangt de buurman 15min later al over de schutting; "als je te veel maakt....weet je he!! ".

"Haha...Vaste prik! Ouwe Parasiet "

"Nog even 10 uurtjes geduld!"

Temp mooi stabiel op 110, krijg de kamado nu toch wel steeds beter onder controle. Eerste weken misste ik mijn weber57 nog echt wel eens, maar inmiddels echt niet meer.

Ben benieuwd..wordt vervolgd.
6e191eac97d18f8eae0b986e07486222.jpg
8282a0a6858b23e5fce736aa42d34fb7.jpg
4e5c5281512a2cf990a0627c67b68a7f.jpg
da0e31741162db89a9262558f078375d.jpg
239a0202492cda8c904663cebd3bca54.jpg
f5163c2878652f8380c4ef056234c903.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
Haha. Buurman is er ook vroeg bij
Lekker hé, zo een begin van de dag. Op tijd eruit, beetje spanning, lekker rustig bezig zijn met je hobby.
Succes vandaag en geniet ervan.
Ik ga je volgen
 
Lekker niksen en wachten. Temp blijft stabiel tussen de 105-115, maar kerntemperatuur blijft nu al meer dan 1.5 uur hangen op 63 en zakt zelfs terug naar 61 nu. Zal dit dan de "stall" zijn. Ben benieuwd. Er komt wel veel vocht uit en ligt er nu ook bovenop, ben benieuwd. Van plan om bij 71gr in te pakken, tenzij de bark echt nog niet mooi is of te uitgedroogd.
Mochten mensen tips hebben?? Graag!
Inpakken met extra vocht/bouillon??
Of gewoon strak inpakken zonder straks?
4d233c61d91893e079bf23dbb442592d.jpg
f941ae3952fb59d488913f2b61069deb.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
Lekker niksen en wachten. Temp blijft stabiel tussen de 105-115, maar kerntemperatuur blijft nu al meer dan 1.5 uur hangen op 63 en zakt zelfs terug naar 61 nu. Zal dit dan de "stall" zijn. Ben benieuwd. Er komt wel veel vocht uit en ligt er nu ook bovenop, ben benieuwd. Van plan om bij 71gr in te pakken, tenzij de bark echt nog niet mooi is of te uitgedroogd.
Mochten mensen tips hebben?? Graag!
Inpakken met extra vocht/bouillon??
Of gewoon strak inpakken zonder straks?
4d233c61d91893e079bf23dbb442592d.jpg
f941ae3952fb59d488913f2b61069deb.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
Okay heel even gepiekt en gelijk temp door naar 135gr. Nu gelukkig weer snel terug richting 110-115, maar de kerntemperatuur is wel van de 63 af nu. 67 inmiddels na 5uurtjes

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
Dit gaat de goede kant op. Helaas kan ik je geen tips geven aangezien ik (nog) geen ervaring met brisket heb.
 
Dat wordt vast heerlijk... veel succes!

Nadat ik zo uitgebreid gereageerd had op jouw Beefribs-avontuur, kreeg ik zelf alweer trek... hier gaan ze er morgen weer op hoor!
 
70gr en volgens mij een mooie bark. Temperatuur is verder stabiel gebleven en toch zo'n 4 uur erover gedaan om van 63 op 70 te komen. Nu toch maar inpakken en hopelijk rond 1700/1800 rond de 93gr. We zullen zien. Ben benieuwd hoeveel sneller het nu gaat.

Was alleen in twijfel over het toevoegen van boter/beefbath oid bij de folie in....uiteindelijk toch niet gedaan en ben benieuwd hoe sappig hij straks nog is.

Hongerrrrrrr
f40687914de05cc76345624158b0d5dc.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
Ja hoor eindelijk 93gr dan, maar hij voelde gewoon nog niet goed.
Het "potje pindakaas" van Noskos was er nog niet, het was eerder een sappige appel, dus nog even laten liggen 15min
96 gr opnieuw, nog net niet gewoon...Aldi Pindakaas misschien, maar gewoon nog niet die Calve.
98 gr...jawel....Smeuïge Calve Pindakaas!!
Inpakken maar en wachten....
46577fa7f65e91263f8b642c5e4e718b.jpg
98ee565004ca1c5be301a9e879959221.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
bd8ebd62274d3d0eede33aaca1f57615.jpg
 
Laatst bewerkt:
Zoooo, dit is toch wel mooi hoor!!
Was bang dat ik na alle pogingen shortribs gewoon niet van doorgegaard rundvlees was, maar dit is echt mals! Het is wel "zwaar" vlees, wordt je volgens mij snel vol van.

*Rook smaak was erg goed, had stiekem wel gehoopt op een nog mooiere rookring.
*Vlees trek je echt zonder moeite uit elkaar, geen pezig stuk te vinden, super mooi en lekker beefy.
*Bark was naar mijn mening erg goed; die dry rub was echt een aanrader en ga ik zeker vaker toepassen.
*Denk wel dat hij nog sappiger kan, hij was zeker niet droog, maar ik zie op YouTube soms filmpjes waar je een dweil naast moet houden.

2kg is echt zo weg. De helft is binnen 5min weggewerkt door ons 2(dochter vond de rook te heavy), ohja en de buurman natuurlijk. Die stond, geen gekkigheid al met zijn bordje aan de deur.

Nu de andere helft als burnt ends...ook heel erg benieuwd naar!! Over 60min de finale
4054c5ae220cdbb1b94ff6148ed0c5ae.jpg
c8bafd944af89f2a5b61659b82fd180e.jpg
a8fa219455eeb1404e577f2808f8ce0d.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
Lekker, maar in dit geval de buikspek variant lekkerder. Ik denk dat ik brisket "puur" gewoon het lekkerst vindt.
Zeker voor herhaling vatbaar.
Volgende keer een full packer! (Wil toch die koe een keertje scoren)

Bedankt voor alle reacties!
Weer een hoop geleerd vandaag!
57e27afb7bc9cbca3976b4f7fb989b3c.jpg
f8c4498ef5c293642c07b05b0b47ffbf.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
Ziet er top uit, als je de wholepacker tzt niet op krijgt hoor ik het graag!
En ik zou zeker nog eens beefribs proberen, aan je smaak ligt het in ieder geval niet

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
Mooi gelukt hoor, lekker man!
 
Terug
Bovenaan Onderaan