EvelienMP
Vuurmaker
- Berichten
- 71
Vandaag voor het eerst shortribs gemaakt op de Weber 57cm. Vlees afkomstig uit Ierland en voor de kerst bij de Makro gekocht en in de vriezer beward
Ribbetjes ingesmeerd met zout, peper, knoflookRond 9.30u lag die op het rooster met Hickory houtsnippers.
Na 4 uurtjes ingepakt in aluminiumfolie met agavesiroop en roomboter. Om 16u lag de temperatuur al op 94 graden. Geprikt met prikker en ging soepel door het vlees. Temperatuur heeft de hele tijd tussen de 105-120graden gelegen.
Dus er maar snel afgehaald en laten uitwalmen. Ondertussen de koelbox opzoeken tussen de vakantiespullen en de ribs met handdoeken erin gelegd.
Om 18.15u het spannende moment om aan te snijden. Viel niet tegen voor een eerste keer. Het viel niet van het botje af, maar was niet droog of taai. Voor een volgende keer in ieder geval veel minder zout, was voor ons nu echt te zout. Binnenkort maar eens bij de slager binnenwandelen en vragen of hij shortribs heeft.
En ik denk volgende keer niet meer inpakken, maar gewoon lekker laten liggen.
Ribbetjes ingesmeerd met zout, peper, knoflookRond 9.30u lag die op het rooster met Hickory houtsnippers.
Na 4 uurtjes ingepakt in aluminiumfolie met agavesiroop en roomboter. Om 16u lag de temperatuur al op 94 graden. Geprikt met prikker en ging soepel door het vlees. Temperatuur heeft de hele tijd tussen de 105-120graden gelegen.
Dus er maar snel afgehaald en laten uitwalmen. Ondertussen de koelbox opzoeken tussen de vakantiespullen en de ribs met handdoeken erin gelegd.
Om 18.15u het spannende moment om aan te snijden. Viel niet tegen voor een eerste keer. Het viel niet van het botje af, maar was niet droog of taai. Voor een volgende keer in ieder geval veel minder zout, was voor ons nu echt te zout. Binnenkort maar eens bij de slager binnenwandelen en vragen of hij shortribs heeft.
En ik denk volgende keer niet meer inpakken, maar gewoon lekker laten liggen.