BasBQ
Beef en Steak

1e Beer Can Chicken

 

MrMatti

Kooltjesharker
Berichten
237
Als beginnend (kamado) BBQ'er vandaag Beer Can Chicken gemaakt.

Gisteren mooi vers kippie bij kippenslachter gehaald, vandaag gerubt met dry kip rub van "Van Beekum".

Simpel aardappeltje er bij gepoft en deze af getopt met rode uitjes, zure room en bbq saus.

Voor de vitamines nog wat wortels mee gebakken!

Merk dat ik nog voorzichtig ben met de KJ... Ben bang dat hij te snel doorschiet en ben hem behoorlijk aan t temperen! We moeten elkaar nog even leren kennen!

Kippie op de borst tot 74 graden gegaard, wisselend tussen de 150 en 180 graden... Was mooi sappig, velletje had knapperiger gemogen... Ik denk dat ik voortaan stabieler bij de 180 moet proberen te blijven. Zou dit ook voor mee knapperig velletje zorgen?

Fijne avond allen!
97c8320e19890b5ba2c2187b0781b319.jpg
4f2239aade612524ecadc6046e554e3e.jpg
87e18ade28a006ebfb5716e9d70ef8f0.jpg


Verstuurd vanaf mijn CLT-L29 met Tapatalk
 
Ziet er lekker uit, lusten we en dat velletje zijn we toch niet zo dol op. :sneaky:
 
Hogere temperatuur zorgt inderdaad voor een velletje dat knapperiger is. Maar desalniettemin ziet dit kippetje er lekker uit :)
 
Kippetje ziet er prima uit velletje lukt soms wel en soms niet maar gefeliciteerd met je sticker


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Mooi gemaakt, hogere temp zorgt voor knapperiger vel. Welkom bij de Tokkies.
 
Ziet er geweldig uit gefeliciteerd met je tokkie

Verstuurd vanaf mijn SM-A202F met Tapatalk
 
Nou, niet alleen de kip ziet er heerlijk uit.
Ziet er goed uit allemaal
Gefeliciteerd met je sticker
 
Terug
Bovenaan Onderaan