BasBQ
Beef en Steak

10 Weken gerijpte Bacon

 
 
 

riona

Gemarineerd
Berichten
1.913
Op advies van mijn slager de Bacon in gesmeerd met suiker en slagers zout en vacuum laten trekken en 10 weken in het donker maar niet in de koelkast.
Zo zag het er uit leek wel wat kleiner.
001wzj.jpg

Lekker laten spoelen.
002mf.jpg

Laten drogen.
003gi.jpg

op de WSM.
004vhn.jpg

Op de theperatuur letten is er bijna.
005aay.jpg

Zo moet het blijven rond de tachtig.
006gp.jpg

Gaat de goede kant op.
007rce.jpg

Volgens mij ben ik er.
008kl.jpg

Rusten.
009uu.jpg

Nou komt het meisje weer van pas want dat kan ik niet.
011dlv.jpg

Klaar om op te eten of te bakken.
010ynw.jpg

Commentaar van mij en mijn vrouw was zeer zacht en heeft een goede rook smaak.
 
Lekker Ron, dat is een mooi resultaat na al die weken wachten.

Is het niet handiger om de zwoerd van te voren te verwijderen?
 
ziet er lekker uit Ron, is het wachten wel waard geweest
 
Het heb even geduurd,maar dan heb je wel wat lekkers hoor.
 
Terug
Bovenaan Onderaan