BasBQ
Beef en Steak

Grillguru picnic

 
 

Wesleyh92

Vuurmaker
Berichten
54
Hallo
Hier een vraagje van mij ik heb sinds kort een gg picnic voor op de vakanties nu heb ik vorige week frikandel burntends (alla noskos🤤) op willen maken als snack maar nu kwam ik er achter dat hij zeg maar niet trekt (kwa zuurstof)
Ik kreeg hem slecht/niet warm hebben meer mensen daar last van bij indirect verwarmen
Even ter aanvulling ik heb in mijn starter wat briketten en een beetje houtskool gedaan dat opgestart en toen aan een zijde van de bbq gedaan in de mee geleverde asbak daarna vond ik dat hij niet echt warm werd dus heb ik er nog maar wat houtskool bij in gedaan (sluizen waren beide zijdes open op de deksel 1 doorvoer dicht boven de warmtebron) dit duurde vrij lang dus aan het eind van het liedje de frikandellen afgeraffeld en de bbq met alle sluizen los in de hoek gezet

De andere dag kwam ik er weer bij lopen en kwam ik er achter dat er na dat hij. Uit is gegaan er nog gewoon houtskool onverbrand bij de kolen lag dus dat het afgestikt was
 
Hoi!

Ik gok op twee mogelijke oorzaken als ik de situatie inbeeld:

1) dat de briketten/houtskool waarmee je bent begonnen niet heet genoeg waren en zijn 'gestikt' doordat je er nieuwe, koude houtskool op hebt gegooid.

2) dat ze wel heet genoeg waren, maar de luchtstroom is geblokkeerd doordat er bijvoorbeeld (te veel) kolen voor de sluizen liggen. Dan komt er geen zuurstof meer bij de vuurkern, dooft ie vanzelf en krijg je dus dat er kolen onverbrand achterblijven.

Zou het een van deze opties geweest kunnen zijn?
 
Nummer 1 zou kunnen maar dan lijkt me dat hij tijdens roken en voor het toevoegen wel warmer was geworden

Nummer 2 zal haast niet kunnen zoveel had ik niet toegevoegd

Nu ik kijk na de asbak kan het ook aan de constructie zelf liggen ik zal daar zo eens wat foto’s van maken
 
Hierbij de foto’s

8D61B2D3-B743-4EE2-AD2B-F3BC1764F445.jpeg


F5CB3783-A5F3-4ABA-902F-F8203E1B3675.jpeg


6B3915D6-A29E-4A22-BD1F-F35AFDB34B5F.jpeg


3EA124D3-A2DE-4DD4-8641-4404443167CF.jpeg
 
Tnx. Lijkt mij inderdaad voldoende open luchtgaten aan de zijkant. Had je ook de luchtgaten in de deksel open?

Als je kijkt naar een kamado of een ketelbarbecue zie je dat de kolen vrijwel altijd op een rooster liggen, zo kan er zuurstof van onderen naar boven trekken. Warmte stijgt natuurlijk op, dus dan krijg je vrijwel automatisch een mooie luchtstroom. Hier moet zo te zien de zuurstof volledig van de zijkanten komen, zou ook mee kunnen spelen.
 
Bedankt voor je reactie
boven de kolen was het roostertje dicht ivm roken de andere was wel open (boven de frikande)

nou daar zat ik ook een beetje mee omdat ze zo goed als in een dichte bak liggen
na wat Googlen kwam ik er achter dat de weber er een roostertje voor heeft
ik wil eens gaan kijken of het past en dan in plaats van deze as/kolenbak een rooster van weber er in te doen
 
Allen de schuiven open boven de indirecte kant moet inderdaad voldoende zijn, anders is je hitte en rook idd snel weg. Ik denk dan dat een rooster ipv dichte bodem al een groot verschil maakt.
 
Ik ga morgen even bellen met de hornbach met dit verhaal en of ik hem nog terug kan brengen ik zit nog binnen de 30dagen
als dat niet mogelijk is dan ga ik voor zo’n rooster van weber
 
Bedankt voor het mee denken Brandtq
 
Ik mis een kolenrooster, maar die hoort er volgens de handleiding niet in. Vreemd
 
Ik mis een kolenrooster, maar die hoort er volgens de handleiding niet in. Vreemd
Dan kan je toch nooit een goede verbranding krijgen? Hij zal dan gaan smoren, met als gevolg de problemen die wesley nu heeft? Indd erg vreemd.
 
Laatst bewerkt:
Heb ook ooit een imitatie wga gehad van een ander merk waarbij de kolen ook in een bak kwamen met dichte onderkant .
Deze deed het ook nooit goed, destijds sleuven in geflext .
Uiteindelijk met veel plezier naar de wga overgestapt 😁
 
Kleine update
Hoornbach kan niks voor me betekenen omdat ik hem heb gebruikt..

Ik moest met Grillguru zelf contact leggen
 
Zelf gleuven maken in de bodem van die kolenbak, is dat een optie?
Is geen probleem
Ik wacht alleen Grillguru nu af wat ze zeggen
Ik vind als ik iets nieuw koop ik het niet eerst moet aanpassen
 
Weer zo'n geweldige designfout ala Boretti.
Deze BBQ is een rip off van de Weber WGA (Weber go Anywhere)
Ik mis zoals Frits ook al aangaf een kolenrooster.
Het probleem zijn de luchtgaten die boven de kolen zitten, zou je een kolenrooster op de kolenbak kunnen leggen en daarop je kolen/briketten dan is je probleem opgelost, dan wordt de lucht door de kolen getrokken in plaats van dat de lucht eroverheen gaat.
Maar ik denk dat er weinig ruimte is voor een kolenrooster, tenzij je de kolenbak aanpast of laat vervallen.
Edit: tekening ter illustratie rechts een WGA
20230202_145349.jpg
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan