BasBQ
Beef en Steak

Zalmrollade met walnootpesto

 
 
 
 
 

Bram

Gerijpt
Berichten
4.966
Beste BBQgenoten,

Vandaag maak ik een maaltje speciaal voor onze vriend SandyMan. Ik weet uit betrouwbare bron dat er in huize SandyMan grote liefhebbers van zalm zijn. Stiekem vind ik het ook verschrikkelijk lekker en dat komt goed uit 😎
De maaltijd maken we compleet met zwarte pasta met walnootpesto (die met inktvis inkt) en gebakken bladspinazie.

Eerst beginnen met spullen verzamelen.

78A8E0C8-8467-44C0-A69E-69491C0F7224.jpeg


Begonnen met het maken van de walnootpesto.

  • 1 knoflook
  • 40 blaadjes basilicum - ongeveer blaadjes van 1 plantje
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • 50 gr walnoten
  • vers gemalen peper - naar smaak
  • zeezout - naar smaak
  • 6 el extra vergine olijfolie
Als deze klaar is gride ik nog een klein handje walnoten en deze maakte ik klein, maar dan wel zodat het iets wat grote stukken zijn. Dit geeft later een mooie structuur in je zalmrolade. Eventueel wat extra olie er bij om alles wat soepel te maken.

AC1205DF-312E-4624-846C-0D1D34D86CE8.jpeg


58D32D5A-6B1F-4155-8511-55727AEF33B5.jpeg


B62C9CE0-EAED-491A-81D8-BF17FDE95CA8.jpeg


54E3941B-3957-4CAB-9379-1D3BBE4672A6.jpeg


CE54CB18-4208-4F2D-882B-7CF7387C61F1.jpeg


29194903-1933-4DD9-9242-3E2D6E9D4F30.jpeg


Nu dit klaar is kon ik aan de zalm beginnen. Eerst even de huid er af fileren. Voorzien van wat zout en peper. Vervolgens de walnootpesto er op smeren en verdelen. Netjes oprollen en inbinden.

ED1898C4-0DF1-43D6-90AA-B90E3BB71B84.jpeg


0444BC50-5328-43E4-B487-8F115A5EECF9.jpeg


C4EFA415-0968-4194-B6EE-CF0022AFEBED.jpeg


0DA64826-4D76-4C1C-8547-DBCCE70591E7.jpeg


13D11412-C91E-46B6-931D-1AA626575059.jpeg


E71D6E75-FD4F-4C29-BE79-572E9771ACDF.jpeg


Dit kon nu de koelkast in zodat de smaken wat in de zalm kunnen trekken. Ons welbekende plankje lag ondertussen in het water te weken. De BBQ kan aangestoken worden. Deze moet naar z’n 180-200gr. Eerst boven direct vuur zodat het plankje wat rook af kan geven. Daarna indirect om door te garen tot een kern van 45-50gr. De rollade (ongeveer 650gr zalm) heeft hier bijna een uur op de BBQ gelegen voordat hij goed op kerntemperatuur was.

77EF1E38-C992-42F5-AC3A-4191743924B8.jpeg


F0B4ABB8-BF55-41A1-934A-9C2F62044525.jpeg


2D875316-126C-4B39-BDAB-0842B2EC613B.jpeg


81E24857-F96B-4105-8D6B-046435169211.jpeg


Na een uur was de kern op 45-50gr aangekomen. De rollade kon van de Q, lekker mee naar binnen om aangesneden te worden. Ik had tussendoor nog een paar nootjes bij de zalm gelegd om wat me te grillen voor los er bij

FF2E9F59-7F48-403F-B827-1C3280E4CABA.jpeg


76ACB4A2-7A07-49A2-91A6-4264D471EABA.jpeg


2AA25A91-FD34-4D37-95FB-FD964508B803.jpeg


Nu even een bordje opmaken. Het is geen killer fotoshoot… maar OMG dit is zo verschrikkelijk lekker.

F3FF8A17-52FE-4631-B7BC-69839210C575.jpeg


36C48D6E-0F9B-4BF9-9342-F150432B4BE7.jpeg


Het was weer een heerlijk excuus om dit gerecht te maken. Iets wat hier geregeld op tafel komt. En ik kan het een ieder aanraden om ook eens te maken. Het is gewoon GOUD

Bedank voor het lezen en kijken
Bram.
 
Laatst bewerkt:
Ik ben zelf niet de grootste zalm fan maar je laat het wel fantastisch klinken Bram!
 
  • Geweldig
Waarderingen: Bram
Hier zijn we ook geen grote zalm eters maar doet ziet er goed uit.

Toch maar eens proberen.
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
@Bram , Naast huize @SandyMan zijn er wel mer zalm liefhebbers.....😋😋
Wat heb je er weer een mooi verslag met een geweldig lekkere onderwerp van gemaakt.
Als ik over het beeldscherm lik, kan ik het bija proeven...🤣🤣.
Gaaf.
 
  • Geweldig
Waarderingen: Bram
Ik had er eigenlijk nooit bij nagedacht dat je van zalm ook een rollade kan maken, ziet er heerlijk uit! 👌🏻

Moest ik ook maar eens proberen ipv de “standaard” zalm op de plank
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
mooi gedaan kerel. niks mis mee.

was het geen geprul om de zal op te rollen?
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
mooi gedaan kerel. niks mis mee.

was het geen geprul om de zal op te rollen?
TNX mate.
Ik pak hiervoor een staartstuk van de zalm. En begin te rollen vanaf het puntje. Dat gaat goed. Maken dat de touwtjes klaar liggen op de plank zodat je gelijk kan opbinden. Appeltje eitje.
 
Eerlijk gezegd heb ik geen idee hoe het zal smaken maar ik ga dit zeker eens proberen te maken.
IK ben dol op zalm
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Ziet er heel nice uit! 👍
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Vanmiddag van de restjes nog een fijne lunch gemaakt.
  • Restant zalm gepulled
  • 1 ei gekookt klein gemaakt
  • 4-5 kleine augurkjes in blokjes.
  • ½ ui fijn gesnipperd
  • 2 eetlepels mayonaise
  • ½ eetlepel ketchup
  • Verse dille, fijngehakt
  • Peper en zout
  • ½ citroen, uitgeknepen
Alles in een kommetje en mixen die handel.

0F3073C5-4708-49DC-8190-FF1F7D70EBFA.jpeg


4E9B712F-A9D0-4685-82B0-C63997929714.jpeg


385B2631-0501-4F0B-BF22-E89D49D816D7.jpeg


Lekker een broodje afgebakken en in plakken gesneden.

9F957498-2CCC-4249-9327-B3BC23EBA368.jpeg


Ook dit was geweldig lekker. Het is dus nooit verkeerd een beetje extra te maken 😎
 
Lekker broer, maar waarom niet met vel gemaakt? En eh, dat ontvellen kan nog makkelijker, zal ik je wel eens voor doen 😏
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Lekker broer, maar waarom niet met vel gemaakt? En eh, dat ontvellen kan nog makkelijker, zal ik je wel eens voor doen 😏

Ik vind de vel vooral taai. Miss als je hem op de huid bakt in de pan kan het iets worden. Maar zo indirect? Denk niet dat het lekker is. Net als op het plankje. Dan blijft de vel taai. Wel zit er onder de huid een laagje vet. Dat is wel zonde dat je die kwijt raakt
 
Ziet er heerlijk uit. Ook leuk dat je het “leftover” gerecht gepost hebt.
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Ziet er heerlijk uit! Mooi gedaan. Leuk ook met de zwarte pasta erbij. Mooie complete maaltijd zo 😎
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Haha vroeg me dus echt af hoe je die ging oprollen. nou zo dus! lekker duwen en proppen dan komt het vanzelf goed.
Met vel kan denk ik wel aan het spit, dan zou die krokant moeten worden denk ik, tenminste gebeurde ook zo met buikspek.
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
och mein liebe, wat ziet dat er lekker uit zeg.
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Haha vroeg me dus echt af hoe je die ging oprollen. nou zo dus! lekker duwen en proppen dan komt het vanzelf goed.
Met vel kan denk ik wel aan het spit, dan zou die krokant moeten worden denk ik, tenminste gebeurde ook zo met buikspek.
Dan moet je wel een deel van de vel weg halen. Een groot deel zit dan in de rollade. Dat leek mij geen lekker id. Het deel dat bij open vuur komt zou kunnen. Al denk ik dat dan de buitenkant erg snel zal garen en te ver zal garen. En de binnenkant niet gaar zal zijn. Als je het super vers koopt en dan direct maakt is dat ook geen probleem. Maak je er een soort susi van 😜
 
Terug
Bovenaan Onderaan