BasBQ
Beef en Steak

Even voorstellen

Hendri

Tondelzoeker
Berichten
24
Al jaren bbq ik met veel plezier op mijn Outdoorchef Rover 570 charcoal. Ideaal om indirect mee te bbq-en. Ik ben hier ooit aan gekomen via Harm Jan Bloem o.a. bekend van bbq street. Over dit merk lees je verder weinig. Het is wat mij betreft te vergelijken met Weber en de Napoleon.

Ik heb kort bij een tuincentrum gewerkt al waar ik o.a.Weber mocht verkopen. Ik heb toen 2 Weber cursussen mogen volgen. Er ging een wereld voor me open.

Maar nu oriënteer ik me al een tijdje op wat nieuws. Wordt het een Napoleon cart. Of toch een kamado.
 
Welkom Hendri!
 
Welkom Hendri!
Een BBQ is erg persoonlijk, en ik heb mij in het verleden teveel laten leiden door de ‘looks’
Bezoek een showroom, bekijk, voel en laat je informeren.

Ik heb o.a. een BBQ workshop gevolgd en daar werkten ze met een kamado, dat beviel mij uitstekend, zojuist een aangeschaft.
Voor anderen werkt een kettle zoals de Outdoor Chef (heb ik ook nog) of Weber prima, het een sluit het ander niet uit.
Er is veel te koop, je kunt ook nog kiezen voor een pellet grill of een offset smoker, hangt helemaal af van voorkeur, doel en budget.

Verder denk ik dat de deskundigen op dit forum je uitstekend kunnen informeren, maar ga zeker niet over een nacht ijs.
 
Welkom! Is dat een rover 570 met scharnier? Ik heb een rover 480 zonder scharnier en vraag me eigenlijk na al die jaren nog steeds af hoe goed dat scharnier functioneert? Sluit hij bv goed af?
 
Dank Je wel.
Ja de Rover 570 heeft een scharnier. Afsluiting werkt wat mij betreft prima, en soepel, maar bij het gebruik van rookhout komt we wel wat rook tussen door. Ik heb het scharnier altijd als prettig ervaren.
Opvolger is volgens mij nu de Outdoorchef Kensington.
 
Welkom bij het genootschap

Succes met het maken van je keuze
 
Terug
Bovenaan Onderaan