BasBQ
Beef en Steak

Spit on Fire maiden run Primo, Kipsate van Tante Miho

 
 
 
 
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
Berichten
5.071
Afgelopen week de Spit on fire draaispit voor de Primo Oval XL binnengekregen.
Vandaag de maiden run met de Spiezenset wat kan ik dan beter maken dan de Koreaanse Kipsate van Tante Miho.
De Marinade heb ik de afgelopen keren met Sake gemaakt ipv sherry, dit na een email conversatie met mijn Ome Willem aldaar in Korea.
Tante maakt ze zelf meestal met Sake, eigenlijk logisch want Korea is tussen 1910 en 1945 bezet geweest door Japan en hebben toen veel eetgewoontes van de Japanners overgenomen en vice versa.
Maar goed de kippendijen in stukjes gesneden en gemarineerd voor 1 nacht en op de spiezen geregen. BBQ opgestookt naar 170 graden Celsius en de spiezen 30 minuten laten draaien. Wat opviel is dat het motortje van de Spit on Fire nagenoeg geruisloos is, je hoort hem amper draaien.
De Sate was natuurlijk weer uitmuntend.
Tot nu toe dik tevreden met dit draaispit, draait geruisloos en zonder horten of stoten

DSC_2710.JPG
DSC_2711.JPG
DSC_2717.JPG
DSC_2719.JPG
DSC_2726.JPG
DSC_2732.JPG
DSC_2749.JPG
DSC_2751.JPG
DSC_2755.JPG
DSC_2758.JPG

recept:
 
Laatst bewerkt:
Ja, nu wil ik deze accessoire ook voor mijn spit. Ziet er weer super uit Ewald.
 
Fantastische spiesen, die laatste fotos kunnen zo in een een kookboek of maandblad.
 
Heerlijk man . Spit is een fantastisch apparaat om er bij te hebben.
 
Lekkere eerste run gedraaid met de nieuwe aanwinst
 
Ewald, jij gaat niet meer zonder spit kunnen.
Een fantastische accessoire.

Saté komt hier alleen nog maar van het spit.
En wat denk je van rollades zoals porchetta?
En gewoon een kip of eend?
Shoarma
En.....En.....

Prima bordje eten overigens. Combinatie met bami Is top

Veel plezier en inspiratie met jullie spit.
 
Ewald, jij gaat niet meer zonder spit kunnen.
Een fantastische accessoire.

Saté komt hier alleen nog maar van het spit.
En wat denk je van rollades zoals porchetta?
En gewoon een kip of eend?
Shoarma
En.....En.....

Prima bordje eten overigens. Combinatie met bami Is top

Veel plezier en inspiratie met jullie spit.
En.........En...... ik zal je even aanvullen, kerstkalkoen, schaslick, en geen gewone eend maar nu kan ik de peking eend gaan maken die al heel lang op de to do staat.
En er moet natuurlijk een Mechelse koekoek op worden gemaakt en een speenvarkentje!
 
En.........En...... ik zal je even aanvullen, kerstkalkoen, schaslick, en geen gewone eend maar nu kan ik de peking eend gaan maken die al heel lang op de to do staat.
En er moet natuurlijk een Mechelse koekoek op worden gemaakt en een speenvarkentje!
Dit is de reactie die ik verwachtte.
Geweldig ewald
Heel veel plezier met je spit maar dat komt wel goed. Leuk man, nieuw speelgoed
 
Top Ewald. In huize Ewald en Jet zal dit zeker prima gebruikt gaan worden.
Gaaf, water in de mond, uitvoering van de saté tanta Mio on spit.

Ik wil ook zo'n spiezenset op mijn W57 rotisserie....budget aanvragen bij de CEO.
 
Top Ewald. In huize Ewald en Jet zal dit zeker prima gebruikt gaan worden.
Gaaf, water in de mond, uitvoering van de saté tanta Mio on spit.

Ik wil ook zo'n spiezenset op mijn W57 rotisserie....budget aanvragen bij de CEO.
Moet jij budget aanvragen??🤭
Ik krijg gewoon direct de opdracht.
Want nu wil ze ook weer een plancha voor de Primo want de grillplaat die we nu hebben die is toch veel te klein.😂
En dat budget is vandaag weer besteed.
😁
 
Terug
Bovenaan Onderaan