BasBQ
Beef en Steak

Temperatuur beheersing Napoleon pro22k

Baosje

Tondelzoeker
Berichten
1
Hallo

Sinds 2 jaar gebruik ik de Napoleon pro22k barbecue.
Op zich een fijne bbq, maar ik heb toch wel de nodige problemen om de temperatuur van de ketel onder controle te houden.
Beneden de luchttoevoer bijna dicht, boven 3/4 gesloten...1/2 brikettenstarter van Weber gevuld, en toch schiet de temperatuur tot tegen de 260 graden Celsius.
Ik vroeg me af of er meer mensen zijn die dit euvel meemaken?
Krijg ik de temperatuur eindelijk omlaag....kant die vervolgens in en krijg deze dan niet meer omhoog....

Wie heeft raad?

Gr
Henri
 
Ligt aan de eindtemperatuur die je wil bereiken
Low en Slowakije zou ik de snake methode gebruiken
Of de minion methode
Kan je leren op YouTube bij noskos die legt dat daar prima uit
 
Hallo,

Een vraag in het gedeelte waar men zich voor kan stellen 😱
Maar Welkom bij het genootschap
 
Welkom Boasje.

Vervelend dat je de temperatuur slecht onder controle krijgt. Weet je zeker dat de thermometer juist is, want 260 C met een halve starter is behoorlijk veel. Of er zitten enorme tochtgaten in je bbq.
 
In zo'n grote Weber starter passen serieus veel kolen. Ik begin meestal met een stuk of tien kooltjes en dat gaat prima.
 
Doe eens een rook test en kijk waar er allemaal rook uit komt. Ik heb band op de deksel van mijn weber geplakt en deze regelt nu weer prima (ik had een nieuwe deksel nodig)
 
Heb je dit filmpje al eens bekeken?
 
Terug
Bovenaan Onderaan