BasBQ
Beef en Steak

10 jaar jubileum.. wagyu

 
 

derkzz

Stoker
Berichten
428
Hoi hoi...
Nou vandaag dus 10 jaar forum lid.. op een ander forum..op de dag af. Veel leuke dingen gezien hier..en erg blij met bbq Nederland..

Nou.. genoeg emotioneel gedoe..nu tijd om te vieren.. en dan doen we iets speciaals..

Afgelopen zomer ben ik bij een boertje op het erf geweest.. deze man had volbloed embryo's uit Japan over laten komen... en hier op Nederlandse draagmoeders gezet. Hierdoor zou Je dus de volbloed ervaring moeten hebben..zonder de classificatie omdat de draagmoeders dus geen wagyu zijn..
20220704_153516.jpg


Dit is hem dan.. 1 pichana.. met de draad mee gesneden, zodat de laatste snede op het bord haaks op de draad is.

Dit is de marmering..
20220704_153600.jpg


Ik heb er aleen zout, peper en knoflookpoeder op gedaan..

Eerst even indirect tot 48 graden..
Blokje beuk er op.. en daar lagen ze dan..
20220704_153742.jpg



Uiteraard hoort er bij een feestje een borrel..
Vandaag had ik gekozen voor de moscow mule.. een cocktail met Gingerbeer en vodka.
20220704_154127.jpg


Na 30 minuten waren ze rond de 48 graden..
20220704_155730.jpg



Nou.. de joe opstoken..en grill grates er op.. tijd voor een streepje.

20220704_161703.jpg


En dan op een bordje..
20220704_162309.jpg

20220704_162312.jpg

20220704_162315.jpg


20220704_162329.jpg



En @mvrderksen.. dankjewel voor je leuke toetje..

20220704_163205.jpg
 
Gefeliciteerd!

En je hebt er een prachtig feestje van gemaakt.

Hoe smaakte ze?
 
Ohoh, dat ziet er goed uit
 
Gefeliciteerd, en een heel mooi bord eten en toetje ;)
 
Gefeliciteerd met je jubileum!
Ziet er heerlijk uit, zo kom je nog eens aan een lekker stukje vlees
 
Kijk, dat is een nou nog eens een goede manier om een jubileum te vieren!
 
Dat ziet er géwéldíg goed uit :love:
Welke boer is dat? 😇
 
Terug
Bovenaan Onderaan