BasBQ
Beef en Steak

Beenham

 
 
 

Gent

Kooltjesharker
Berichten
232
Hi all,

Vandaag 2 soorten beenham gemaakt.

1 van de supermarkt, geinjecteerd. En een van de vleesboerderij zonder injectie omdat ik niet de juiste info kon vinden en het te kort dag was.

Die van de supermarkt was rozer en malser en smaakte meer naar ham.

Die van de vleesboerderij (zie foto) smaakte meer naar procureur.

Zelf kruidenmix gemaakt van: paprika poeder, zout, peper, knoflookpoeder, bruine bastardsuiker.

Glace van: honing, mosterd, appelsap

B6C2BF72-748D-428D-AE22-BD30B13E3C34.jpeg
 
Een beenham is gepekeld, dus als dat niet gebeurd is begrijp ik wel dat het meer op procureur leek. Maar dat is ook heerlijk.
 
Die van de supermarkt was wss gepekeld, want 9/10 vind je ze in de winkel gepekeld.
 
Klopt wat jullie zeggen heren. Volgende keer ga ik hem toch pekelen denk ik 😅. Maar het was wel lekker!
 
Beenham is altijd lekker!
Met een beetje saus op een broodje, heerlijk.

Lekker bezig geweest en weer wat geleerd.
De volgend keer lekker die boerderij beenham halen en zelf pekelen.
 
Inderdaad op een broodje gedaan met zelfgemaakte honingmosterd saus. Was top!

Iemand een idee voor de pekel? Gewoon x gram zout op 1L water? Ik las over colorozozout. Maar kan keukenzout ook?
 
Inderdaad op een broodje gedaan met zelfgemaakte honingmosterd saus. Was top!

Iemand een idee voor de pekel? Gewoon x gram zout op 1L water? Ik las over colorozozout. Maar kan keukenzout ook?
Meestal is dat een combinatie van gewoon zout en colorozo, want teveel is slecht.

Als je hem direct opeet, weet ik niet of er dan colorozo bij moet. Wil ik ook wel even weten.
 
  • Leuk
Waarderingen: Gent
Lekker hoor een hammetje! Al veel over gezegd. Persoonlijk merk ik wel dat ham van de supermarkt bij mij niet werkt. Beter zelf maken. Terwijl ik van anderen dingen ook van de supermarkt wel kan genieten. Beenham is er gewoon niet één van.
 
Inderdaad op een broodje gedaan met zelfgemaakte honingmosterd saus. Was top!

Iemand een idee voor de pekel? Gewoon x gram zout op 1L water? Ik las over colorozozout. Maar kan keukenzout ook?
Dat kan ook met keukenzout alleen het eindresultaat zal iets grauwer zijn want in colorozozout zit nitriet en dat zorgt voor de roze kleur en als je 135 gram per liter en een theelepel suiker aanhoudt zit je goed eerst het zout vermengen daarna suiker tot alles is opgenomen want wat niet is opgenomen doet niks
 
  • Leuk
Waarderingen: Gent
Kijk daar kunnen we wat mee! En hoeveel Ml moet je injecteren per 100g ham?
 
Terug
Bovenaan Onderaan