BasBQ
Beef en Steak

Short Ribs coocking time

 
 
 
 

Free_ltd

BBQ Junkie
Berichten
5.147
Wil toch ff eens horen hier. Morgen vliegen er short ribs op. Ik lees vooral dat de tijden 7 à 8u zijn, maar ik zit met een blok van 6,5kg die er ineens op gaat en vraag me af of ik rekening moet houden met die 8u? Ik heb wel butcher paper, maar ga ze inpakken in alu folie, daar het stuk veel te groot is om het deftig in mijn rol butcher paper te krijgen. Naar mijn mening zou de hoeveelheid er niet veel mee te maken mogen hebben, daar het gewoon een groter stuk is, maar niet dikker.

Bedoeling is dat we morgen avond rond 18u bij een vriend in het dorp gaan opeten en ik dacht om 6,00u op te staan zodat ze zeker tegen 7,00u erop liggen. Maar als ik zeker weet dat ze bv op 8u klaar zijn, daarna een uur rusten, dan kan ik best wel wat langer slapen :D Ik heb tegen de mensen gezegd dat ik niet exact weet wanneer ze klaar zijn, maar dat we moeten miggen op tussen 18 en 20u :D. Maar de voorkeur is 18u, omdat een vriend zijn vriendin gehecht is om op dat vast uur te eten, en anderzijds omdat mijn zoontje erbij is, die de dag erna naar school moet en we het niet te laat willen maken.

Alvast bedankt.
 
Nevermind, ze liggen erop :LOL:
Dus we zien wel.
Morgen volledig verslag.
0267AA9D-C929-4A3A-82CB-C3CD9EB778B4.jpeg
 
Waarom liggen ze met de botten naar boven? En 6,5kg 😳 Komen ze van een olifant 😂
 
Succes. Inpakken met aluminiumfolie werkt een stuk makkelijker dan dat butcherpaper. Zou de botten naar de vuur kant leggen, dan heb je wat extra bescherming van de hitte bron.
 
Waarom liggen ze met de botten naar boven? En 6,5kg 😳 Komen ze van een olifant 😂
Oei, beter andersom dan?

Dan moet ik ze ff draaien.

Blijkbaar nog zwaarder, want na trimmen was er nog 5,7kg over. En had er al 2kg af gesneden aan vet.

Olifant niet, maar degene van wie we het gekregen hebben, wist niet goed wat we met Short Ribs bedoelden en die heeft dan maar het hele stuk mee gegeven. Zijn 5 ribben.
 
Deze verplaats ik naar de rookkamer Tips, Tricks, & Tutorials is er voor....... Tips, Tricks, & Tutorials, en
niet voor vragen
 
Zeg volgende keer tegen je slager het piano stuk
Dat is in een school door studenten geslacht en de eigenaar van de koe is niet zo van de speciale stukken. In die school kennen ze enkel de supermarktstukjes. Daarom dat ik met zo een groot stuk zit.

Hij zit op 95°. Dus 45 min te vroeg. Goed getimed dus
 
Lees net wel dat men vanaf 90° moet voelen, maar hij is tot 95° gegaan. Had in mijn hoofd 95°. Voelt wel vrij zacht aan.

In ieder geval ging de sonde er makkelijk in. Nu kog uitdampen en rusten.
 
Terug
Bovenaan Onderaan