BasBQ
Beef en Steak

Bricknic ratatouille met Bulgur en Duroc secreto

 
 
 
 
 

Bram

Gerijpt
Berichten
4.966
Beste BBQgenoten,

Tijdje terug kwam er een vraag op het forum of er ook secreto was van anderen rassen varkens. Dat trok meteen mijn aandacht. Even wat Google leverde wat leuke info op. Duroc d'Olives heeft ook secreto van haar varkens. En toevallig verkoopt mijn lokale slager ook vlees van Duroc d'Olives. Wat na vragen leerde mij dat er minimaal 9kg afgenomen moest worden. Geen probleem. Wat lokale BBQ genoten benaderd. En die hadden er geen moeite mee om eea eens te proberen zo als jullie al hebben kunnen lezen. Het is een duidelijk magerder stukje vlees. Maar niet minder smaakvol. Het vergt enkel wat meer werk om het goed klaar te maken op de BBQ.
Een maaltijd is niet kompleet zonder wat groentes. En omdat er in de la van de keuken al bijna een jaar de Bricknic mij zat aan te staren wordt het onderhand wel eens tijd om die vies te maken. En wat is dan makkelijker dat ratatouille met Bulgur.

Dus daar gaan we. Zonder plaatjes geen verhaal :cool:

Het stukje vlees enkel voorzien van SPG. Om zo de smaak van het vlees het meest overeind te houden.

51B4F50F-1EA1-45E2-815F-E196DA4FCCE2.jpeg


EAB37905-7A3A-4DB9-BB6D-E2B2C2B4C971.jpeg


Stukje vlees kan nu de koelkast in voor de drybrine. Tijd om de ratatouille te gaan maken. Eerst de Bulgur gekookt en af laten koelen. Daarna de ingrediënten klein maken en het steentje vullen.

D8B1C165-ACD5-4CCD-B500-ABBEEFFD8023.jpeg


CA45D96F-6FC2-45A5-9E04-6739C32F8122.jpeg


78EC58AF-37DF-4217-B01E-1178A5724A1B.jpeg


A0C704A6-F224-48C0-A2F0-6C5C3DEDBFD5.jpeg


2D2A46D2-ABED-416B-9926-27B9D07B13F3.jpeg


0100C40E-C311-4564-B592-DB3A0A9B8F3F.jpeg


Wat is dat eens leuk om te doen genoten. Steentje gaat indirect op de weber. En die staat op standje heet. Geen id hoe heet. Ik gok z’n 200gr.
Mooi tijd om het vlees te gaan garen. Eerst indirect op een temp van 107gr. tot een kern van 60gr. Daarna insmeren met boter en heel stevig aanzetten. Zodat er een mooi korstje op komt.

77A7B5FA-BBD4-45BB-8454-9542AD2A9DCD.jpeg


105365D3-38D2-4C6A-85C6-670DB11D4498.jpeg


2621A19F-FB57-4194-9ABE-159517E89A21.jpeg


FAAE6112-0CBF-4F6E-ABEA-C72D5BA696FB.jpeg


BE537F09-5B31-4DDD-B7E1-3167025C6E70.jpeg


Stukje vlees was ondertussen klaar. Ratatouille zag er ook goed uit. Tijd om alles van de Q te halen en een bordje opmaken. Wat een heerlijke geuren. Echt genieten met dit mooie weer.

63B4A775-F2FD-45A2-B338-3A6FEB18552D.jpeg


FDD807D2-27F9-43D5-BB4A-F88F4A9E04C4.jpeg


19117993-8B01-4648-A446-5E695A3BE3CA.jpeg


19612AEA-1CA3-4780-B5A5-7772BF31BF9A.jpeg


Wat was dat weer genieten zeg. Heerlijk stukje vlees. Zeker voor die prijs. Het hoeft voor mij niet altijd mega vet te zijn. En als je dit stukje vlees precies op kern gaart is het heerlijk sappig en mals. Het werken met de Bricknic is ook een feest. Wat is dat een gaaf stukje uitbreiding op de BBQ. TOP

Wel moet er nu een steentje bij. Een steen is niet genoeg voor het gezin. Dus ik kan weer gaan investeren :cool:

Bedankt voor het lezen en kijken
Bram.
 
Laatst bewerkt:
Heerlijk! En wat een verhaal weer.

Erg leuk gedaan zo met die bricknic erbij en weer een rede gevonden om te investeren. 😉
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Dat weet ik dan ook weer. Een lokale hoeve hier kan ik alles van Duroc krijgen. Persoonlijk vond ik de buikspekken ervan veeeeeeel te vet.

Ik heb nog nooit secreto gehad, maar heb nu eentje van Iberico in de vriezer liggen. Dus voortaan ook eens bestellen van Duroc.

Die bricnic zit mij ook al een tijdje in mijn hoofd.
 
Bram, dat ziet er fantastisch uit. Bedankt voor het delen.
 
Dat ziet er erg lekker uit. Wel compleet anders dan de secreto die ik ken.
Bricknic lijkt mij ook een prachtige toevoeging dus wie weet dat die binnenkort hier ook komt ;)
 
Een mooie bereiding zo op de bbq, ziet er weer lekker uit!
 
Yum yum, ziet er goed uit!

Duroc secreto wil ik ook wel eens proberen. De Iberico is erg lekker, maar inderdaad erg vet.. en op het vet blijven de kruiden wat lastig zitten.
Maar doordat secreto wat dun is is het niet een van de makkelijkste stukjes vlees om goed te garen wanneer je zowel een goed kleurtje wilt en niet te warm van binnen.

De Brick staat ook op m'n lijstje maar ook de Römertopf appelbrader voor gevulde appel staat op het lijstje.
 
Dat ziet er heerlijk uit Bram.
 
Heeerlijk bram. Bij jou kan je wel lekker eten heb ik al door.
Toch maar eens stiekem kijken voor zo'n bricknic
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Mooi verslag Bram. Ziet er heerlijk uit. Al eens met een schuin oog naar de bricknic gekeken, dit soort verslagen trekken je dan toch vaak over de streep 😉
 
Ziet er lekker uit, handig ding zo’n bricknick. Mooi stukje vlees ook, goed gelukt.

Had je nog een lekker gellachie ernaast?
 
Ha Bram, ik mket de bricknic nog uit de verpakking halen. 🤔
Bedankt voor het recept.
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Ziet er inderdaad top uit .
Bricknic ook top.
Mooi recept dank je wel voor inspiratie
 
Mooi verslag weer bram.
Lekker alles van de q.
Top
 
Heerlijk! Nadeel van dit mooie verslag is alleen dat ik nu ook een bricknic wil 😅
 
Wow lekkere maaltijd Bram 🥰 dit lust ik wel 🍷
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Lekker hoor Bram jou bricknic was inderdaad nog mooi schoon 😀
Maar het is een mooie toevoeging voor het Bbq die van mij is al zwart wat de grote betreft klopt dat hij te klein is voor meer mensen maar wij zijn met z’n tweeën en dan is hij mooi van formaat .
Het is wel handig om meer van die dingen te hebben je kunt ze ook gewoon in het kampvuur leggen .
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Terug
Bovenaan Onderaan