BasBQ
Beef en Steak

Paarden entrecote

 
 
 
 
 

Ridevi71

Forum Meubilair
Berichten
10.091
Beste bbq collega's

Paard staat hier al lang op de lijst om nog eens te maken. En te proeven natuurlijk.
Enige tijd geleden lagen er een paar paardenentrecotes mij aan te staren vanuit de vitrine.
Je kent het wel, met zo'n blik van: buy me and eat me!

Natuurlijk ben ik dan de beroerdste niet en hoppa, in het karretje.
Gisteren na enkele weken weer eens tijd om de q aan te steken, alhoewel we 's-avonds naar een groot feest moesten.
Ideaal voor de paarden entrecotes. Bereiden als rund met enkel en alleen pezo. Dat duurt niet lang.
Aan zo een mooi stukje vlees moet je niet teveel prutsen.
Omdat we toch een beetje rooksmaak wilde meekrijgen reverse sear toegepast met wat beukensnippers.

De pics

20220401_203424.jpg


Kijk eens wat een mooie stukjes vlees. Even droogdeppen

20220402_165111.jpg


En hoppa, op de WGA. Past net :cool:

20220402_170937.jpg


Na pak hem beet 20min (er stond een koud windje) even afgrillen en ze waren klaar.
Het ziet er fantastisch uit

20220402_172952.jpg


En op het bordje met wat frietjes en een snelle salade. We moesten immers onszelf melden bij een feestje

20220402_173227.jpg


20220402_173420.jpg



Man man man, wat is dit een lekker stukje vlees zeg. Uiteraard heeft het iets weg van rund, maar het is toch heel anders.
En alleen pezo is helemaal prima.
De volgende keer als ik weer die blik krijg vanuit de vitrine, gaan ze weer in het karretje.

Dank voor het kijken

Rick
 
Is inderdaad een lekker stukje vlees.
Dat zal wel gesmaakt hebben 👍
Alleen zie ik het niet dikwijls in de winkels hier.
 
Dat is een bijzonder stukje vlees, ziet er wel erg lekker uit.

Heb ik zo nog nooit gegeten. (Behalve in de lasagne, maar toen wist niemand dat)

Als ik het in de winkel tegenkom ga ik het zeker een keer zo proberen.
 
Zien er lekker uit! Ook maar eens proberen, waar heb je ze vandaan?

Verstuurd vanaf mijn CPH2185 met Tapatalk
 
Ziet er goed uit! En lekker op de WGA. :)
 
Machtig man! Ik hou erg van paardenworst en breng die vaak mee van de slager. Maar dit is wel next-level zeg. Dapper!
 
Gooi geregeld wel eens een stukje paard in de pan. Jammer tenoeg nooit de grote stukken in te vinden. Maar het is idd heel lekker.
Kangeroe en struisvogel steaks zijn ook heel lekker.
 
Nooit gehad, zien er wel heerlijk uit 😋
 
Heerlijk bordje Rick. Ik mag dit graag eten. Mijn ervaring is wel dat er veel verschil in kwaliteit zit... Maar dit is toch gewoon super.
 
WGA grote vriend, mooi hoor

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Heerlijk bordje Rick. Ik mag dit graag eten. Mijn ervaring is wel dat er veel verschil in kwaliteit zit... Maar dit is toch gewoon super.
Deze was erg lekker. Ik heb geen idee of er veel verschil in kwaliteit is. Ik geloof je meteen.

Bij rund kan je trouwens ook veel verschil hebben

Deze was iig super idd
 
Dat ziet er heerlijk uit Rick. Jullie hadden al een feestje op je bord 😁
 
Dat ziet er heerlijk uit Rick. Jullie hadden al een feestje op je bord 😁
thnx maat

inderdaad. is een lekkermaaltje geweest.
Hanos Antwerpen. Moet je wel een pasje hebben natuurlijk ;)
 
Mooi om te zien om ook een bijzonder stukje vlees geprobeerd word. 👍

Al lang interesse in maar kom het hier niet tegen en dan lopen hier in de omgeving nog wel heel veel paarden 😅.
 
Dat ziet er weer heerlijk uit Rick. Mooi cuisson. Dat kan niet anders dan goei eten geweest zijn.
Aantal jaar terug in Zeebrugge gewerkt. En daar gingen we 1x in de week eten in knokken bij een restaurant dat enkel paardenvlees had. Dat was super. Dus ik geloof je graag.
 
Vroeger wel veel zuurvlees van paardenvlees gemaakt.
Dit zo nog nooit gegeten. Dus ....uitproberen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan