BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer kamado - pulled pork

 

HPL

Tondelzoeker
Berichten
3
Vorige week mijn Kamado Joe Classic ontvangen en afgelopen weekend pulled pork gemaakt.

Was heel benieuwd hoe het zou gaan en hoe ik de temperatuur constant kon blijven houden. Zat redelijk in de buurt van 121gr. met af en toe uitschieters tussen de 110-130. Is het slim om hier direct actie op te ondernemen of even afwachten wat er gaat gebeuren? Ik begon namelijk meteen aan de schijf te draaien waardoor de temperatuur dan weer te snel/te veel zakte v.v.

Recept van Noskos gebruikt (excl. injecteren). Om 08.15 uur lag de procureur (2,5kg) erop en iets voor 16.00 uur was hij klaar.

Helaas geen foto van het heerlijk broodje PP met coleslaw, hij was al op voordat ik er aan dacht om een foto te maken.

311063.jpg

IMG_20220122_081220.jpg

08.15 uur

IMG_20220122_131751.jpg

13.15 uur glaze

311833.jpg

+/- 17.30
 
Mooi Knorretje. Top hoor.
Ik probeer er zoveel mogelijk af te blijven.
Anders kom je in een 8 baan.
Op basis van ervaring een stand voor onder/ boven en vervolgens correctie en telkens 15 minuten wachten..



Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
mooi schaaltje vlees zeg. Ziet er prima uit
procureur is erg vergevingsgezind, dus wat temp schommelingen is geen probleem
tip: volgende keer 2x zoveel maken en de left overs in porties in de vriezer. als je toch die run doet.......

heerlijk in de nasi, op een broodje, door de stamppot, etc etc
 
Elke actie neemt wat tijd in beslag eer je het merkt. Na een paar keer ga je door hebben hoe de standen zijn. Tussen 100 en 200° moet je rekening houden met beneden 1 vinger open. Boven regel ge dan de finetuning. 100° is de de gaatjes boven op 1/4de. Tijdens de sessie enkel boven bijregelen indien nodig. Als je ziet dat hij naar de 130° gaat, niet meer dan 1mm dichter zetten en dan gaat hij na een 5-tal minuten terug zakken. Bij het minste regelen, ga je idd in een rollercoaster terecht komen, vermits hij pas na pakweg 5 min reageert.
 
Mooi resultaat. Gefeliciteerd met je knor. Rustig aan met het regelen.
 
Ziet er mooi gelukt uit.
Alles tussen die 110° en 130° is prima, in het begin had ik ook neiging om bij de minste afwijking van de vooropgestelde temperatuur te gaan prutsen aan schuiven/topvent en wanneer je dan door het betere prutswerk plots met uitschieters zit die nog hoger gaan dan die 130° duurt het een hele tijd om die terug te doen zakken wegens de eigenschap van het keramiek dat het goed de warmte vasthoudt.
En indien je toch een wijziging doet, geef het zeker 5-10 minuten om te zien wat je wijziging precies doet met de temperatuur.

Notities nemen helpt ook om te weten hoe je schuif/topvent moet staan voor een bepaalde temperatuur en verloop van tijd stel je je kamado zonder veel na te denken in.
 
Gefeliciteerd.

Zoals eerder gezegd is pulled pork/procureur/Boston butt best vergevingsgezind.

Een paar uitschieters maakt helemaal niks uit.
 
Gefeliciteerd met je Knorretje :)
 
Mooie run PP, Ziet er heerlijk sappig uit.
Gefeliciteerd met je knorrie
 
Ziet er goed uit. Zal vast en zeker gemaakt hebben

Verstuurd vanaf mijn SM-N986B met Tapatalk
 
Ziet er prima uit. Gefeliciteerd met je knorretje
 
Een witte dome, een nieuwe grill, schitterende pulled pork.
Het zijn de momenten die je nooit meer vergeet.
Lekker man! Gefeliciteerd met je knor!
 
Mooie run. Resultaat ziet er mooi gekleurd uit.
Proficiat met je Knorrie Award
 
Heerlijke knor, gefeliciteerd met je plaatje.
 
Ziet er heel mooi uit zeg…. Heb hier in de vriezer ook nog een stukje van 2,3 kilo liggen.

Van de week maar is een run inplannen voor me Knorretje
 
Terug
Bovenaan Onderaan