BasBQ
Beef en Steak

6 chilipeper wings

 

Just Vodka

Stoker
Berichten
320
Even makkelijke maaltijd met kippenvleugels.Vrouwlief een simpele salade erbij gemaakt.

De rub doe ik wel vaker zo.
Maar de glaze is ad-hoc naar smaak in elkaar geflanst maar wat was die lekker.
Dus 6 verschillende peper dingen in één gerecht.

Rub:
- zout
- zwarte peper
- cheyenne peper
- knoflook
- gember

Glaze:
- gochujang
- sweet chili saus
- hot chili saus
- sriracha lemongrass
- rijst azijn

Kamado op 210c vleugeltjes lagen er ongeveer 40-45min op rond de 35min de glaze erop gesmeed.

1631135089803.jpeg


1631224355232.jpeg


Ze waren heerlijk krokant en klein beetje sticky.

En Noskos bedankt voor het onder de aandacht brengen van gochujang. Wat is dat toch lekker. Maar ik moet nog wel leren rekening houden dat het wat ziltige smaak heeft zodat ik op andere plekken wat minder zout gebruik.
 
Laatst bewerkt:
Liggen me lekker tegemoet te glimmen
 
Lekkere vleugeltjes. Ze kleuren ook heel mooi. Dat moet gesmaakt hebben
 
Dat heb je mooi gedaan. Lekkere kippetjes.
 
Was het heel erg pittig met alle pepersoorten die je gebruikt hebt?
Ziet er wel fantastisch uit in elk geval.
 
Was het heel erg pittig met alle pepersoorten die je gebruikt hebt?
Ziet er wel fantastisch uit in elk geval.
Dat viel best mee. Ja ze waren natuurlijk pittig, maar zeker niet té. In iedergeval niet voor mij en m'n vrouw.
Bij hoge temperaturen verdwijnt er ook wat van de pittigheid van pepers.
 
Met "in elkaar flanzen" krijg je vaak de lekkerste smaken en combi'.
Ik had graag zo'n vleugeltje willen proeven. Zien er mooi gekleurd en smakelijk uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan