BasBQ
Beef en Steak

Mooi rundvlees van de WGA

 

1012sabine1985

Kooltjesharker
Berichten
214
Lieve BBQ-vrienden,

WhatsApp Image 2021-07-24 at 07.20.46 (4).jpeg


Vakantie! Heerlijk! Thuis is de vakantie vorige week al goed ingeluid met het Bangkok Streetfood Festival. En nu zijn we in de kop van Limburg, bij de Maasduinen en Mookerheide. Wat een mooi gebied. Samen met vrienden en onze jonge kids, lijkt af en toe een dierentuin. Dus daar hoeven we de deur niet voor uit ;):ROFLMAO:.

Onze vrienden hadden mooi vlees meegenomen van Grutto. Kleine stukjes, maar dat smaakt er natuurlijk niet minder om! Voor ons een stuk Cote de Boeuf, rosbief en bavette en voor de kinderen hamburgers en worstjes.

In de middag hebben we eerst een aantal bijgerechten gemaakt:
- Chimichurri
- Salsa van tomaat en paprika
- Gegrilde paprika veldsla salade

Daarna hebben we het vlees op drie manieren op smaak gebracht:
- Cote de Boeuf: peper en zout
- Rosbief: rub van Noskos: The Steak
- Bavette: ingesmeerd met chimichurri en even laten marineren

Ondertussen de WGA klaargezet: 1 deel direct en 1 deel indirect. Dit was de eerste keer dat ik op deze manier de WGA echt ging gebruiken, dus moest even zoeken naar de juiste temperatuur. Is gelukt!
De Cote de Boeuf en Rosbief hebben we eerst indirect laten garen tot ongeveer 47 graden en daarna heet verder gegrild tot 52 graden. De bavette was erg dun, deze hebben we daarom gelijk boven directe hitte gelegd en tot 52 graden verhit. Geniet van onderstaande foto's! Wij hebben een topavond gehad!

En thanks @RenZwi voor jouw post laatst van de bavette met nachos en salsa. Zoals je ziet hebben wij ons daardoor laten inspireren!


Bijgerechten:

Chimichurri:
WhatsApp Image 2021-07-24 at 07.20.44 (1).jpeg

WhatsApp Image 2021-07-24 at 07.20.44 (3).jpeg


Salsa van tomaat en paprika:
WhatsApp Image 2021-07-24 at 07.20.44 (2).jpeg

WhatsApp Image 2021-07-24 at 07.20.45 (2).jpeg


Alle bijgerechten tezamen:
WhatsApp Image 2021-07-24 at 07.20.45 (3).jpeg



Vlees voor bereiding:

Bavette:
WhatsApp Image 2021-07-24 at 07.20.44.jpeg


Rosbief en Cote de Boeuf:
WhatsApp Image 2021-07-24 at 07.20.45 (1).jpeg



Vlees tijdens bereiding (bavette mis helaas, ging zo snel):

Rosbief en worstjes:
WhatsApp Image 2021-07-24 at 07.20.45 (4).jpeg


Cote de Boeuf:
WhatsApp Image 2021-07-24 at 07.20.46.jpeg

WhatsApp Image 2021-07-24 at 07.20.46 (2).jpeg



Vlees na bereiding:

Rosbief:
WhatsApp Image 2021-07-24 at 07.20.45 (5).jpeg

WhatsApp Image 2021-07-24 at 07.20.45 (6).jpeg


Bavette:
WhatsApp Image 2021-07-24 at 07.20.46 (1).jpeg


Cote de Boeuf:
WhatsApp Image 2021-07-24 at 07.20.46 (3).jpeg
 
Zo dan, met zulk soort lekkers duurt elke vakantie toch echt te kort, mooie plaatjes weer en lekkere gerechten!
 
Kamperen is niet altijd behelpen zo te zien. De lekkere luchten moeten de buren jaloers doen maken denk ik zo.
Haha! Dat doet het zeker! Onze vrienden zijn de buren en hebben heerlijk met ons mee gegeten. En het kamperen valt mee met een leuk vakantiehuisje ;)
 
Wat top dit! Mooie toevoegingen ook! 😃 Was nog wel even van de waslijn gehaald? 😅😂
 
Lekker Sabine, leuk om zo mee te mogen genieten van deze heerlijke plaatjes, top!
 
Lekker bezig geweest! 👌🏻
Geniet van de vakantie, maar met een WGA moet dat wel lukken.

Mij een bekend gebied 🙂, al ben ik al even geleden de Maas over verhuisd naar het Brabantse land.
 
Dat ziet er weer heerlijk uit en prachtige plaatjes 😉. Top apparaat
 
Wat een fijne plaatjes. Daar wordt je blij van. Top
 
Je hebt er zeker wat moois van gemaakt Marja vakantie dan hebben we er tijd voor 😀
 
Terug
Bovenaan Onderaan