BasBQ
Beef en Steak

Kamado uitproberen: gerookte zalm

 
 

Arendje

Sprokkelaar
Berichten
37
Na lang nadenken, dromen, uitzoeken, wikken en wegen heb ik de Kamadojoe classic besteld.
Afgelopen week is deze geleverd en moest hij uiteraard gebruikt worden.
3D18DFBF-F675-4008-BAA3-20BCDD186E32.jpeg
2D735FC7-7FE6-4391-9824-468D50C95CC2.jpeg

Als eerste probeersel een gerookte zalm.
Tussen de middag de zalm voorzien van zout en suiker en lekker laten zwemmen in zijn pekelbad.

Na een uur of drie het plankje ceder hout voor een uur in het water gelegd.

toen was het tijd om de q vies te gaan maken. 😊
1B40A648-6F30-487F-AF0C-9AD3D9064753.jpeg

A788589D-2AB3-47A6-979C-0529BDCF6C79.jpeg


een aanmaakblokje erin na een minuut of 6 de klep dicht.
nog wel even aan het stoeien gegaan voor de juiste temperatuur, ik wilde max een graad of 90.
toen hij een poosje stabiel was heb ik nog wat kersenhout snippers toegevoegd en de vis op het cederhouten plankje op het indirecte rooster gelegd.
met de thermometer de temp in de gaten gehouden en bij 52c de vis eraf gehaald.
Ik had krieltjes voorgekookt en deze heb ik, met olijfolie en oregano, ook gelijk naast de vis geparkeerd.

Vrouwlief was ondertussen bezig met de asperges.
het eindresultaat was heerlijk.
92DCCE56-81A9-4028-BA72-AF91BF566848.jpeg


Laat het mooie weer maar komen. ☺️
 
Dat is een mooie start voor deze nieuwe Q.
Fijn dat je de Weber naast het konijnenhok hebt geplaats. :unsure:
 
Ziet er smakelijk uit, mijn voorkeur gaat er naar uit om de zalm op het plankje direct boven de hitte te bereiden. Om zo het rookeffect van het plankje maximaal te benutten. Maar lees dat je ook nog kersenhout hebt toegevoegd dus zal cker gesmaakt hebben ;)
 
  • Leuk
Waarderingen: Hans
Ziet er smakelijk uit, mijn voorkeur gaat er naar uit om de zalm op het plankje direct boven de hitte te bereiden. Om zo het rookeffect van het plankje maximaal te benutten. Maar lees dat je ook nog kersenhout hebt toegevoegd dus zal cker gesmaakt hebben ;)
Goede tip om hem rechtstreeks boven de kolen te zetten. Het is nog een beetje uitproberen voor mij.
 
ziet er goed uit. lekker bordje eten.

volgende keer inderdaad rookplankje met zalm (of gehaktbal. is ook lekker) direct boven de kolen. Dan heb je geen rooksnippers meer nodig hoor.
Succes
 
Altijd mooi zo’n eerste run. Actie foto op de barbecue is dan het mooiste wat er is.
De plankjes werken het beste boven direct vuur, maar dit kan ook.
 
Die gaat er met de kerst op.... 😉
Was ik ook eens van plan (zoals flappie) maar 't is bij een plan gebleven want ik kon het beestje niet slachten :cry: dus jaren een konijn als huisdier gehad.:)
 
Zo te zien goed gelukt. Gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst.
 
Mooie eerdte run. Mooie Q ook!!! Gefeliciteerd.
 
Mooie eerste run, bord ziet er erg lekker uit!

Veel plezier ook met je nieuwe Q, maar dat zal zeker gaan lukken ;)
 
Was ik ook eens van plan (zoals flappie) maar 't is bij een plan gebleven want ik kon het beestje niet slachten :cry: dus jaren een konijn als huisdier gehad.:)
Ik ben ook bang dat de kids het niet goed vinden. We halen rond die tijd wel een mooi stukje vlees bij de slager. 😊
 
Lekkere eerste run gehad met goeie afloop

Tips genoeg voor de volgende run, dat het het fijne hier
Succes met je volgende run
 
Terug
Bovenaan Onderaan