BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste Brisket

Weet ik eigenlijk ook niet. Had 92 in mijn hoofd. Misschien iets met eigenwijs en blinde vlek
 
Brisket ziet er goed uit. Is toch een best stuk vlees zo. En dat ene droge stukje... gewoon even door de jus halen en lekker me op eten.
Ik kwam laatst een filmpje tegen op YT van iemand die het geheim van Aaron Franklin probeert te kraken. Die kerel smeerde zijn brisket in met rundervet voordat hij het ging inpakken. En na het garen haalde hij het uit het papier en pakte het opnieuw in met rundervet voor het rusten. Hij was erg aangenaam verrast door de uitkomst. En vermoed dat Aaron Franklin het ook zo doet. Miss iets om eens te proberen.
 
Wat een mooie run!! Hij ziet er goed uit zeg!!’

Hij stijgt hier steeds verder op het to-do lijstje. Moet echt een keer de knoop doorhakken en hem gewoon gaan proberen


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Lekker man! Krijg ook zin om voor de eerste keer een brisket te gaan maken nu, maar moet eerst nog aan een large kamado. Goed ook om alle tips te lezen!
 
Dat ziet er geweldig uit, eerste keer is altijd spannend maar zo te zien is het prima gelukt.
 
ervan gevonden. Dat zou de voorkeur hebben gezien je vlees dan verser is en niet ingevroren is geweest.
Werken met alu folie en dit heel strak inpakken zal ook helpen al ga je dan een zachtere korst krijgen. Er is hier geen goed of fout, maar elke keuze heeft zijn voor en nadelen.
Als je met butcher paper werkt, kan je dit bevochtigen met vet (gesmolten rundervet dat je van je brisket hebt getrimt, is hier perfect voor), waardoor je meer perceptie van sappig vlees krijgt (vet = sappigheid)
Lang genoeg op voorhand zouten helpt ook om het vlees vocht te laten ophouden.
En last but not least. Je kan natuurlijk de flat en de point van elkaar los maken en apart bereiden.
 
Het ziet er top uit deze brisket! Mijn toevoeging: ik heb van B&S begrepen dat de niet full-packer briskets (dus de "gewone" flat) in de USDA grading Choice ligt. De full-packers (komen uit Astralie van B&S) zijn prime. Ik heb met deze full-packer al een veel betere ervaring.

De beste brisket die ik ooit gemaakt heb was deze: https://butchery.nl/whole-packer-brisket-black-angus-usa.html

Dit is ook een prime, erg goed gemarmerd, resultaat was extreem sappig/mals. Wel ingepakt in folie i.p.v. butcher paper, maar deze brisket had zeker genoeg ruimte voor "error", dus zou deze net zo lief in butcher paper pakken.
 
Mooi gemaakt hoor! Wat een lekkere dag!
Ik ben geen ervaringsdeskundige helaas, maar dat komt nog wel!
 
Brisket ziet er goed uit. Is toch een best stuk vlees zo. En dat ene droge stukje... gewoon even door de jus halen en lekker me op eten.
Ik kwam laatst een filmpje tegen op YT van iemand die het geheim van Aaron Franklin probeert te kraken. Die kerel smeerde zijn brisket in met rundervet voordat hij het ging inpakken. En na het garen haalde hij het uit het papier en pakte het opnieuw in met rundervet voor het rusten. Hij was erg aangenaam verrast door de uitkomst. En vermoed dat Aaron Franklin het ook zo doet. Miss iets om eens te proberen.
Mad scientist barbecue!
Van de week ook gezien.

 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Mmmmm brisket... Zo lekker. Ziet er goed geslaagd uit. Ook weer eens maken. Heerlijk!
 
Gaaf hoor, zo’n grote jongen. Lijkt me echt fantastisch!
bedankt voor het delen met uitgebreid verslag, leuk om te lezen en om van te leren. Dank!👌🏼
 
Mooie reportage en lekker bezig geweest. Voor alles moet een 1e keer zijn. Ik heb zelf nog nooit brisket gemaakt. Maar wil dat wel een keer proberen. Ik vraag me af wat je met de leftover doet? Invriezen En dan weer ontdooien en opwarmen? Tips?
 
In eerste instantie zet je jezelf natuurlijk schrap om restjes te te voorkomen ...

Ik heb de volgende dag wat geluncht, inderdaad wat ingevroren en verder een rondje gereden om wat vrienden/familie te verrassen. Er is genoeg zeg maar.

De lunch van de volgende dag was ook erg goed. Het had wel iets van Zeeuws spek weg. Verder nog wat plakken ingevroren en die maak ik tzt waarschijnlijk in de oven weer warm (evt met was appelsap of ander vocht)
 
Terug
Bovenaan Onderaan