BasBQ
Beef en Steak

Pig Wings!

 
 

Roog

Vuurmaker
Berichten
69
Zoals ik in een eerder topic al aangaf, ben ik sinds kort de eigenaar van een nieuwe Masterbuilt. Ik heb het lang volgehouden met alleen mijn W47 en Smokey Joe. Het feit dat je met een Weber eigenlijk ook alles kan maken, maakt een kamado, wat mij betreft, een luxe product bij uitstek. Ik kan er niets nieuws mee, maar het leven wordt wel een stuk gemakkelijker. De aankoop daarom lang uitgesteld, maar uiteindelijk toch overstag.

En als we dan toch een kamado hebben staan, dan moeten we er toch ook maar iets lekkers op gaan maken. Ik heb gekozen voor pig wings, of oerhammetjes. Een mooie low en slow sessie, maar niet extreem lang. Goed om eens even de BBQ te leren kennen. Bij Beef & Steak een paar Livar oerhammetjes besteld en grotendeels het recept "Oerhammetjes met Kentucky bourbon glace" uit Smokey Goodness aangehouden.

Eerst de hammetjes schoongemaakt en in de rub gezet.
PXL_20210227_133005844.jpg


PXL_20210227_133300700.jpg

Daarna mochten ze het rooster op. 2,5 uur roken met appelhout, bij 120 graden en om het half uur sprayen met pig spray (appelciderazijn, appelsap en whisky).
PXL_20210227_134543052.jpg

PXL_20210227_143148631.MP.jpg

PXL_20210227_153434637.MP.jpg


Gelukkig had ik tijdens de sessie ook hulp van een sous-chef, maar die wilde alleen onherkenbaar in beeld komen.
PXL_20210227_144317061.jpg


Na 2,5 uur de hammetjes ingepakt in de folie, samen met boter, tabasco, appelsap, bourbon en bruine suiker, en weer voor 1,5 uur terug gelegd.
PXL_20210227_161526383.jpg

PXL_20210227_161518722.jpg

Na de 1,5 uur uitgepakt en afgelakt met zelf gemaakte Kentucky bourbon BBQ saus. Nog even terug gelegd om de saus lekker in te laten trekken.
PXL_20210227_170556658.jpg

PXL_20210227_170608793.jpg

En toen was het tijd om aan te vallen. Heerlijk stukje vlees! De kinderen zaten al heerlijk rustig aan de patatjes. En ik moet eerlijk bekennen, de pig wings zijn de keuken niet uitgekomen. We hebben ze gelijk vanaf de snijplank op staan peuzelen.
PXL_20210227_171445779.jpg

Ter afsluiting nog een nieuw rummetje geproefd. En die beviel ook prima!
PXL_20210227_192245916.jpg

Tot slot nog de conclusie over de Masterbuilt: Wat een gemak! Moeiteloos op temperatuur kunnen houden. Ook na het open doen om te sprayen loopt de temperatuur weer keurig terug naar waar die was. Nog geen moment spijt gehad van de aankoop.

Gr,
Roog
 
Hele mooi run hoor. En ik dacht eerst precies hetzelfde over een kamado, maar ben toch blij dat ik het gekocht heb. Veel meer gemak, waardoor ik ook vaker de Q aansteek. En vooral met -10 werkte het veel beter dan met een Weber.

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
 
  • Leuk
Waarderingen: Roog
hahaha. kan me voorstellen dat de hammetjes het bord niet hebben gehaald
ziet er goed uit
 
  • Leuk
Waarderingen: Roog
Die wien er heerlijk uit. Hier 2x gemaakt en 2x niet mijnnding
Als ik dit zie, ben ik toch geneigd dit nog eens te proberen maken
 
  • Leuk
Waarderingen: Roog
Briljant portret van die sous-chef! Lekker man, samen buiten koken, top!

Ik krijg die oerhammetjes nooit zo lekker van smaak als ze er bij andere uit zien. Ik houdt moeite met dat pezige en als ik verder gaar om die zacht te krijgen wordt de rest weer droog. Misschien een keertje pekelen binnenkort.

Dat rummetje zou ik ook wel willen proeven... jummie!
 
  • Leuk
Waarderingen: Roog
Mooie uitvoering. Heb er nog een paar liggen. Wel met nog meef vlees van de kuit eraan.
 
  • Leuk
Waarderingen: Roog
Briljant portret van die sous-chef! Lekker man, samen buiten koken, top!

Ik krijg die oerhammetjes nooit zo lekker van smaak als ze er bij andere uit zien. Ik houdt moeite met dat pezige en als ik verder gaar om die zacht te krijgen wordt de rest weer droog. Misschien een keertje pekelen binnenkort.

Dat rummetje zou ik ook wel willen proeven... jummie!
Smaak was prima! Deze waren tussen de 80-85 graden. Zijn dan niet zo zacht als bijvoorbeeld pulled pork, maar zou het zeker niet pezig willen noemen.

Ik weet dat je een whiskey liefhebber bent, maar een rummetje sla je dus ook niet af!
 
Die wien er heerlijk uit. Hier 2x gemaakt en 2x niet mijnnding
Als ik dit zie, ben ik toch geneigd dit nog eens te proberen maken
Doen zou ik zeggen! Misschien maakt het ras van het varken nog iets uit? Ik had nu Livar (voor het eerst) en dat beviel mij prima.
 
Lekker hoor


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro
 
Doen zou ik zeggen! Misschien maakt het ras van het varken nog iets uit? Ik had nu Livar (voor het eerst) en dat beviel mij prima.
Livar kan niet slecht zijn idd. Je hebt me overtuigd. Ik zet ze op boodschappenlijst.
 
  • Leuk
Waarderingen: Roog
Mooie run zit er heerlijk uit! En inderdaad heerlijk werken met een kamado😎.

Ps. mooie grote zwarte snijplank👌🏼
 
  • Leuk
Waarderingen: Roog
Ziet er heel goed uit en wat een mooie plaatjes! 👌🏻
 
  • Leuk
Waarderingen: Roog
Ik weet dat je een whiskey liefhebber bent, maar een rummetje sla je dus ook niet af!

Ik lust alles Roog, I plead guilty.
 
  • Leuk
Waarderingen: Roog
Tjongejonge, mooie masterbuild, mooie foto´s, mooi recept, lekker verhaal, leuke souschef, heerlijk rummetje, lekkerrrrrr 👍 🔥
 
  • Leuk
Waarderingen: Roog
Heerlijk die hammetjes. Zien er heerlijk uit.
Ik doe ze altijd in de pekel. Ik heb er altijd veel meer bot in zitten. Dit lijkt me wel wat.
 
  • Leuk
Waarderingen: Roog
Lekker samen bij de Q aan de gang
En dan nog geen tijd om het op een bord te leggen 😊
 
  • Leuk
Waarderingen: Roog
Leuke reportage ! Dat zal vast en zeker lekker gesmaakt hebben !
 
  • Leuk
Waarderingen: Roog
Heerlijke oerhammetjes, vaak nog lekkerder dan ribs
 
  • Leuk
Waarderingen: Roog
Terug
Bovenaan Onderaan