BasBQ
Beef en Steak

Me handen jeuken nu al

Adjegrave

Tondelzoeker
Berichten
3
Ben nieuw in de kamado heb deze met me verjaardag gekregen is een 23.5 Patton
Nou is mijn vraag met welke vlees kan ik het beste beginnen om er een gevoel in te krijgen hoe het werkt
En me laatste vraag kunnen er ook andere merk accessoires op dan allen die van Patton wand kan niet zo gek veel vinden
Alvast bedankt

(ps niet de beste foto camera is kapot 🤦🏻‍♂️)

DCB6E267-E21A-4948-952D-BBF54BFC7354.jpeg
 
Hallo Adje,
Je kan hem wel het beste buiten zetten voordat je 'm aansteekt... :)
Het leuke van kamado's is dat je er alles mee kan, lekker grillen maar ook low en slow zachtjes garen. Dan is de voorwaarde dat je een hitteschild of deflector plate gebruikt in combinatie met een rooster. Heb je die er al bij? Dat is wel een onmisbare accessoire. Als je de diameter van je rooster op meet dan weet je wat je er aan vreemde merken in kan stoppen. Er zijn verschillende merknamen die allemaal een soort van divide en conquer systeem aanbieden. Dus deelbare systemen in meerdere hoogtes op te bouwen. Bij BGE heet dat een Eggspander en Kamado Joe noemt dat D&C. Die 23,5 is een mooie indicatie daarvoor en daarmee passen er allerlei 'Large' accessoires in.
Als beginner vind ik buikspek een hele mooie, maar een paar slavinkjes of een rollade kan ook heel goed hoor. Ik zou het vooral indirect proberen door de BBQ na het opstarten te voorzien van een hitteschild. In het recepten deel kun je veel inspiratie vinden.
Veel plezier ermee!
Sander
 
Adje, welkom en gefeliciteerd met je kamado.
wat Sander zegt *1.
Een beenham is ook mooi om mee te beginnen.
 
Er zijn slechtere kadootjes . Gefeliciteerd nog .

Beenham, buikspek, pulled pork (procureur). Allemaal mooi om mee te beginnen. Of wat dacht je van speklapjes en hamburgers zonder deze te crimineren .

Volgens mij is de patton redelijk gangbaar qua maatvoering.
 
Hallo Adje,
Je kan hem wel het beste buiten zetten voordat je 'm aansteekt... :)
Het leuke van kamado's is dat je er alles mee kan, lekker grillen maar ook low en slow zachtjes garen. Dan is de voorwaarde dat je een hitteschild of deflector plate gebruikt in combinatie met een rooster. Heb je die er al bij? Dat is wel een onmisbare accessoire. Als je de diameter van je rooster op meet dan weet je wat je er aan vreemde merken in kan stoppen. Er zijn verschillende merknamen die allemaal een soort van divide en conquer systeem aanbieden. Dus deelbare systemen in meerdere hoogtes op te bouwen. Bij BGE heet dat een Eggspander en Kamado Joe noemt dat D&C. Die 23,5 is een mooie indicatie daarvoor en daarmee passen er allerlei 'Large' accessoires in.
Als beginner vind ik buikspek een hele mooie, maar een paar slavinkjes of een rollade kan ook heel goed hoor. Ik zou het vooral indirect proberen door de BBQ na het opstarten te voorzien van een hitteschild. In het recepten deel kun je veel inspiratie vinden.
Veel plezier ermee!
Sander
Nee heb nog helemaal niks er bij zitten super bedankt voor je reactie
 
Welkom bij het genootschap

Kippetje erop, op een blikkie
 
welkom hier
wat sander72 zegt +1
een mooi stuk buikspek van een kilootje kopen (zonder zwoerd) en er zeeuws spek van maken. niet te duur, niet te moeilijk
kijk hier maar eens op het forum voor een recept
je weet niet wat je meemaakt.......zooooo lekker
 
welkom hier
wat sander72 zegt +1
een mooi stuk buikspek van een kilootje kopen (zonder zwoerd) en er zeeuws spek van maken. niet te duur, niet te moeilijk
kijk hier maar eens op het forum voor een recept
je weet niet wat je meemaakt.......zooooo lekker
Ja heb bijna de forum en het YouTube kanaal van Noskos Bbq al bijna uit maar het eindige wat me tegen hout is me tuin is pas klaar in mei 😭😭 dus moet even wachten, wel genoeg tijd om info in te slaan
 
Welkom, en succes met je tuin🤣. Je bbq zal vast en zeker een mooie plek krijgen. 👍🏼
 
Welkom en gefeliciteerd natuurlijk!
En je kan er altijd een fikandel op gooien als je door de bomen 't bos niet meer ziet met al die goede tips hier.
 
Ja heb bijna de forum en het YouTube kanaal van Noskos Bbq al bijna uit maar het eindige wat me tegen hout is me tuin is pas klaar in mei 😭😭 dus moet even wachten, wel genoeg tijd om info in te slaan
je heb geen compleet voltooide tuin nodig om te bbq-en. Bbq-en die je met die mooie patton, niet met je tuin.
hup, gewoon dat ding in de tuin zetten en aansteken
sommige bbq-en op een balkonnetje
 
Welkom!

Wat dacht je kan kippenpootjes? Lekker kruiden eroverheen en indirect op temperatuur brengen tot zo een 72 graden. Beetje rookhout in je kamado gooien. Heerlijk!
 
Terug
Bovenaan Onderaan