BasBQ
Beef en Steak

Masterbuilt maiden run: pulled pork

 
 
 
 

Laurens

Pitmaster
Berichten
898
Vandaag de Masterbuilt maar eens goed ingewijd. Het keramiek heeft inmiddels een licht tintje.

Ik heb het pulled pork wedstrijdrecept van Noskos gevolgd en het recept van Dominique voor de coleslaw.

Gistermiddag even naar de slager geweest voor een hele procureur van 2,7 kg. Gisteravond gestart met de voorbereidingen. De procureur geïnjecteerd en in een kant&klare rub gezet (normaal maak ik rubs altijd zelf, maar had dit potje nog staan). Ook gelijk even de coleslaw gemaakt.

5A572A27-6684-4F5D-9EF9-43C40CF3CE5C.jpeg

78307E1F-AB62-4A25-8E45-F17C97859C14.jpeg

585F5D45-CB87-4ECB-9FDA-AD68B6F8E9C8.jpeg


Vanochtend nadat de kleine de fles gekregen had de MB aangestoken met de Looftlighter en om 08:30 het vlees er op gedaan, vergezeld door een paar blokjes appelhout. Is nog een beetje oefenen qua opstart, ben nog te voorzichtig met de temperatuur.

DB4AAE72-BDF2-4806-B12B-C861768119A8.jpeg

65A0E0CA-C81B-4741-A3BE-DEAF93A61C25.jpeg


Toen de kamado eenmaal goed op temperatuur was ben ik gaan douchen en is hij toch even doorgeslagen naar 150 graden. Snel de schuiven op een kiertje gezet en de temp ging weer redelijk vlot omlaag. Daarna is de temperatuur perfect stabiel gebleven.

Bij 74 graden (na 4,5 uur) voorzien van een glaze en 2 uur later ingepakt. Bij 93 graden is hij geslaagd voor de priktest.

46DFE344-9632-4A2C-9886-B6DE43F022BA.jpeg

CB16356D-F891-4A68-9C53-6227FAE61CFF.jpeg

409B9E8B-ADC2-4906-AC5E-8C45E0CA743D.jpeg

74A5730F-7A4E-44A6-B1B3-6D451A39C670.jpeg

313A4537-49B5-409F-952C-EA701AEB4DFB.jpeg

83A1E644-65DD-47B6-8C2A-52755590EA2F.jpeg

B68CB4CD-3ACA-4B8F-AA74-ADC22D0F7610.jpeg


Het verbaasde me hoe weinig kolen hij verbruikt heeft bij zo’n lange run. En zoals gezegd, de MB heeft ook een lekker kleurtje opgepikt.

C613FA51-0D2A-4445-8187-8485F90BD90C.jpeg


Kom maar op met dat knorretje 🐷
(Niet mijn eerste PP, wel de eerste sinds ik op het forum actief een)
 
Laatst bewerkt:
Ik zou zo aan willen schuiven. Lijkt me dat je je knorretje dik verdiend hebt. 🐷
 
Dat doorslagen van temp is voor pulled pork geen ramp. Dat is een redelijk vergevingsgezind stukje vlees. Je zal ook merken dat je temp langzaam omhoog blijft gaan tot de keramiek volledig doordrenkt is met warmte.
Dat kleurtje van je masterbuilt zal de komende weken nog wel donkerder worden. Vooral van die deflector 😄
Het kolenverbruik is echt zot bij lage temps. Zeker als je heel hard hout gebruikt. Maakt de aankoopprijs bijna goed 😜
Ik zie geen vermelding van te laten rusten. Dat is een stap die je liefst niet overslaat gezien die toch wel wat invloed heeft op je eindresultaat
Geslaagd ziet het er hoedanook uit!
 
dat ziet er zeer smakelijk uit ! en hoe bevalt de Masterbuilt ? Hij ziet er echt mooi uit.
 
Dat doorslagen van temp is voor pulled pork geen ramp. Dat is een redelijk vergevingsgezind stukje vlees. Je zal ook merken dat je temp langzaam omhoog blijft gaan tot de keramiek volledig doordrenkt is met warmte.
Dat kleurtje van je masterbuilt zal de komende weken nog wel donkerder worden. Vooral van die deflector 😄
Het kolenverbruik is echt zot bij lage temps. Zeker als je heel hard hout gebruikt. Maakt de aankoopprijs bijna goed 😜
Ik zie geen vermelding van te laten rusten. Dat is een stap die je liefst niet overslaat gezien die toch wel wat invloed heeft op je eindresultaat
Geslaagd ziet het er hoedanook uit!

Dat doorslaan was ook geen ramp. Zolang je niet té hoog gaat, want dan verbrand de suiker.

Heb nu Black Ranch Marabu, best hard dus. Duurt iets langer met aansteken, maar wel super zuinig.

Heb hem 15 minuten open laten liggen en daarna opnieuw ingepakt voor 45 minuten.
 
dat ziet er zeer smakelijk uit ! en hoe bevalt de Masterbuilt ? Hij ziet er echt mooi uit.
Tot nu toe heel goed. Heb nog wel getwijfeld om de KJC2 aan te schaffen, maar ben blij dat ik dat niet gedaan heb. Het “zware” deksel vind ik juist wel fijn bij zo’n robuuste bbq. En het vilt en de top vent kan altijd nog veranderd worden.
 
  • Leuk
Waarderingen: Reem
Gefeliciteerd met je mooie debuut op de MB en natuurlijk met je Knorretje!
 
Gefeliciteerd! Ziet er zeer lekker uit. En goed om te lezen dat de MB bevalt. Ik ben er zelf ook zeer over te spreken.
 
Dit Is wel een sticker waardig
Ziet er goed uit
Gefeliciteerd met je knor
 
Mooi gedaan, ik heb overigens gisteren het pullen gedaan met handschoentjes met daaronder nog een paar dunnen wollen handschoenen. Dat had ik eerder moeten doen. Na eerst vorken, daarna met berenklauwen lijkt dit volgens mij de beste manier om te doen.
 
Mooi gedaan, ik heb overigens gisteren het pullen gedaan met handschoentjes met daaronder nog een paar dunnen wollen handschoenen. Dat had ik eerder moeten doen. Na eerst vorken, daarna met berenklauwen lijkt dit volgens mij de beste manier om te doen.
Goede tip, ga ik volgende keer ook proberen. Kreeg op een gegeven moment kramp in mijn vingers van het pullen.
 
He gemist, van harte gefeliciteerd met je Knorretje. Altijd mooi om je nieuwe bbq hier mee te beginnen.
 
Mooie pulled pork geworden, gefeliciteerd met je Knor 🥳
 
Mooie sessie en mooi resultaat! Gefeliciteerd 🐷
 
Kijk weer een mooie run om een nieuwe Q vies te maken. PP ziet er lekker sappig uit. Dat moet smullen geweest zijn.
Gefeliciteerd met je knorrie
 
Ha een mooi begin van je nieuwe apparaat, daar zul je nog veel plezier van hebben, gefeliciteerd met Knor
 
Terug
Bovenaan Onderaan