BasBQ
Beef en Steak

Eerste ribs op de Joe

eriksk

Tondelzoeker
Berichten
6
Eind vorig jaar was dan eindelijk raak, een van mijn favoriete stukken van de bbq. De weekenden waren veel te vol, dus als je dan toch moet thuiswerken, dan kan je nieuwe 'speeltje' dan maar net zo goed gebruikt worden.

De slager heeft de ribs altijd behoorlijk goed bevleest, daarom hou ik normaal de 3-2-1 methode aan op 110gr-120gr met kersen- en/of appelhout. Bij stap 2 gebruik ik dan appelsap met iets van whiskey, Cointreau of rum. Nu heb ik in deze stap roomboter, basterdsuiker en honing gebruikt en 1,5 uur aangehouden (volgens mij na 1 van de youtube filmpjes van noskos of babyback maniac)
Toen ik de ribs van de bbq haalde schrok ik wel, het was geen fall-of-the-bone, zo vind ik het lekker. Bij het aansijden en verorberen bleek het echter heerlijk mals te zijn. Een perfecte bite en zeker voor herhaling vatbaar!

00000IMG_00000_BURST20201221143403497_COVER.jpg

Na de eerste 3 uur


IMG_20201221_160701.jpg

Eerste keer aflakken

00000IMG_00000_BURST20201221171332866_COVER.jpg

Klaar voor het beste gedeelte... doodzonde dat ik geen foto van een aangesneden stuk heb genomen. Er zullen nog wel meer kansen volgen ;-)
 
Lekkere ribs gemaakt en de malsheid toch nog positief geëindigd
 
dat zijn hele mooie ribben geworden zeg
dat moet wel genieten geweest zijn

en tja, je bent natuurlijk ook afhankelijk van het "product" dat je krijgt. Niet alle ribben zijn hetzelfde dus soms pakt het net iets anders uit
Maar evengoed gesmaakt begrijp ik. lekker hoor
 
Mooie ribs, zien er heerlijk uit. Zelf gemaakte ribs zijn gewoon de beste. Daar kan niks tegen op.
Dat moet smullen geweest zijn
 
Terug
Bovenaan Onderaan