eriksk
Tondelzoeker
- Berichten
- 6
Eind vorig jaar was dan eindelijk raak, een van mijn favoriete stukken van de bbq. De weekenden waren veel te vol, dus als je dan toch moet thuiswerken, dan kan je nieuwe 'speeltje' dan maar net zo goed gebruikt worden.
De slager heeft de ribs altijd behoorlijk goed bevleest, daarom hou ik normaal de 3-2-1 methode aan op 110gr-120gr met kersen- en/of appelhout. Bij stap 2 gebruik ik dan appelsap met iets van whiskey, Cointreau of rum. Nu heb ik in deze stap roomboter, basterdsuiker en honing gebruikt en 1,5 uur aangehouden (volgens mij na 1 van de youtube filmpjes van noskos of babyback maniac)
Toen ik de ribs van de bbq haalde schrok ik wel, het was geen fall-of-the-bone, zo vind ik het lekker. Bij het aansijden en verorberen bleek het echter heerlijk mals te zijn. Een perfecte bite en zeker voor herhaling vatbaar!
Na de eerste 3 uur
Eerste keer aflakken
Klaar voor het beste gedeelte... doodzonde dat ik geen foto van een aangesneden stuk heb genomen. Er zullen nog wel meer kansen volgen ;-)
De slager heeft de ribs altijd behoorlijk goed bevleest, daarom hou ik normaal de 3-2-1 methode aan op 110gr-120gr met kersen- en/of appelhout. Bij stap 2 gebruik ik dan appelsap met iets van whiskey, Cointreau of rum. Nu heb ik in deze stap roomboter, basterdsuiker en honing gebruikt en 1,5 uur aangehouden (volgens mij na 1 van de youtube filmpjes van noskos of babyback maniac)
Toen ik de ribs van de bbq haalde schrok ik wel, het was geen fall-of-the-bone, zo vind ik het lekker. Bij het aansijden en verorberen bleek het echter heerlijk mals te zijn. Een perfecte bite en zeker voor herhaling vatbaar!
Na de eerste 3 uur
Eerste keer aflakken
Klaar voor het beste gedeelte... doodzonde dat ik geen foto van een aangesneden stuk heb genomen. Er zullen nog wel meer kansen volgen ;-)