BasBQ
Beef en Steak

Even voorstellen...

FritsG

Tondelzoeker
Berichten
4
Beste BBQ'ers, mijn naam is Frits, 41, uit Amersfoort, getrouwd, twee kids en al jaren een groot liefhebber en gebruiker van mijn Weber 57 GBS Mastertouch (en een Boretti gas bbq, die ik overigens graag wil verkopen voor een zacht prijsje). Het hele jaar door maak ik er de meest uiteenlopende gerechten op als diverse vis, mooie stukken vlees en pizza's, flammkuchen en lekkere spiezen. Af en toe zet ik op mijn instagram wat foto's hiervan, maar meestal vergeet ik dat door de sfeer. Ik geniet namelijk enorm van het buitenzijn, het vuur, de rook, de food en een heerlijk biertje of wijntje erbij.

Afgelopen weekend nog een heerlijk verse cote de boeuf bereid waar het hele gezin heerlijk van heeft gesnoept. Gelukkig eten de kinderen hier alles wat ik op de bbq maak en komen ze vaak al even voorproeven en meegenieten.

Langzamerhand wordt het overigens wel steeds meer een uitdaging om de juiste constante temperaturen te krijgen voor al het moois wat ik erop bereid. Geen probleem, want in de jaren heb ik mezelf aardig wat truckjes aangeleerd om met de ketel de leukste dingen voor elkaar te krijgen.

Toch jeukte het al jaren om een stap te maken naar een Kamado en na lang zoeken, youtube verslijten en diverse forums te lezen heb ik besloten om naast de ketel een Bastard aan te schaffen. Deze ziet er fantastisch robuust uit en voldoet prima aan mijn eisen. Het is de Large 2020 Urban Compleet geworden! Wat ga ik hiervan genieten!

Vanmiddag wordt hij bezorgd en ga ik hem direct, nadat hij goed in elkaar staat, aansteken. Eerst nog even droogkoken tot maximaal een graad of 250, want ik wil eerst zien wat er gebeurt qua temperatuur en kunnen daarmee gelijk de eventuele fabrieksresten mee weggebrand worden.

Zaterdag wat kleine hapjes erop en zondag beginnen we echt met een mooi stuk warm gerookte (op appelhout) verse zalm. Deze houden we simpel met verse citroen, zout, peper, dille en een paar takjes rozemarijn. Op 48 graden gaat de zalm op tafel.
Ik zal me eraan herinneren dat ik er wat foto's van neem voor op het forum.

Groeten!

Frits
 
Welkom Frits! Zo te zien heb je al de nodige ervaring met bbq'en ;) Heel veel plezier met de Bastard, wat zul je daar veel lekkers op gaan maken! En ik denk niet dat ik alleen ben als ik zeg: Kom maar op met die foto's😬
 
Hoi Frits,
welkom bij het Genootschap
 
Frits, welkom.
 
Update: het in elkaar zetten was prima te doen. Het geduld voor de eerste keer branden was moeilijker te bedwingen. Eerst de gietijzeren inbakken, eerlijk, hoeveel mensen hebben dit ook zo vaak en lang gedaan? Wat een geduld moet je daarvoor hebben...

Maar vanavond was het zover. Mijn eerste Nacho gerecht van de Bastard. Fantastisch en wat een smaak komt er vanaf de houtskool... daar worden we erg blij van.

6F67F8EB-1BBC-45AB-8A13-1626E0873BB0.jpeg


16856F03-0BD2-41AC-969B-C62EFDB9DF32.jpeg
 
Welkom, Frits. Waar moeten we zijn zondag?
 
Welkom bij het genootschap

De eerste foto heb je onthouden te maken.
Een gerecht op de Q is echt gebeurd 😉
 
Terug
Bovenaan Onderaan