BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer low&slow ribs

 

NurseMartin

Sprokkelaar
Berichten
33
Na wat burgers en een tomahawk steak werd het tijd voor een eerste keer low and slow.. en dat moesten ribs worden natuurlijk.
Na veel lezen online, youtube videos en rubs uitkiezen een mooi stuk gehaald bij de lokale slager.
Gekozen om de snake methode toe te passen (van te voren eens uitgeprobeerd, de 6 uur was goed haalbaar).
Omdat dit mijn eerste keer was, gekozen om de ribs te halveren en beide een andere rub en bereiding te geven. Het ene stuk besproeien met een mix van appelsap, appelciderazijn en water en het andere stuk in te smeren met saus.
De ribs via de 3-2-1 methode bereid, met sappig, makkelijk van het bot komend vlees als resultaat.. jammer dat het zo snel op was :cautious:
20200811_110006.jpg

SSssssSnake... mooi gemiddeld 114° (ikea thermometer.. volgende keer met de iGrill2 😁
20200811_170306.jpg

20200811_171333.jpg

Jammer dat de geur niet mee te posten is ;)
20200811_175824.jpg
 
Lekkere ribbetjes, les 1 voor de volgende keer als het te snel op is..... volgende keer meer klaar maken. :)
 
Die zien er perfecto uit zeg! Aangezien je 2 manieren hebt gebruikt en 2 smaken ben ik wel benieuwd:

- Welke rubs heb je gebruikt?
- Merkte je nog verschil qua structuur / sappigheid tussen sprayen en saus?
 
Lekkere Ribbels hoor, zalig!
 
Zien er lekker uit zeg! 👌🏼
Dat stimuleert wel om de Bbq hier ook maar weer snel aan te steken. 🥩
 
Lekkere ribbetjes, les 1 voor de volgende keer als het te snel op is..... volgende keer meer klaar maken. :)
Inderdaad ja
Die zien er perfecto uit zeg! Aangezien je 2 manieren hebt gebruikt en 2 smaken ben ik wel benieuwd:

- Welke rubs heb je gebruikt?
- Merkte je nog verschil qua structuur / sappigheid tussen sprayen en saus?

Ik heb 2 rubs van BBQ Junkie gebruikt, namelijk deze: Basis rub en Aziatische ribs
Persoonlijk vond ik de Aziatische wat meer toevoegen, al heb ik die niet heel pittig gemaakt.
Verschil, mwoah een beetje, maar dat kan ook liggen aan dat de ene helft net iets meer vlees op de botten had dan de andere.
Beide kwamen erg makkelijk van het bot af. De bark op de spray was iets krokanter dan die met de saus.

Beiden smakelijk!
 
Mooie ribbeltjes. Niets meer aan doen, behalve volgende keer extra porties maken.
 
Jij bent verpest, vanaf nu zijn Spareribs in een restaurant niet meer te eten 😉.
 
Die ribs zien er goed uit!
Ik heb vanmiddag mijn eerste streng uit de vriezer getrokken om zaterdag te bereiden 👌🏻
Zojuist zelfs mijn eerste eigen rub gemaakt daarvoor... Benieuwd ben ik alvast
 
nice ribs

volgende keer meer maken inderdaad. zo zijn ze te lekker gewoon.
en wat Frits zegt: geen ribben meer buiten de deur eten, behalve als ze op deze manier gemaakt zijn
 
Mooie 1e run. En inderdaad, ribs zullen nooit meer het zelfde zijn buiten de deur

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Die ribs zien er goed uit!
Ik heb vanmiddag mijn eerste streng uit de vriezer getrokken om zaterdag te bereiden 👌🏻
Zojuist zelfs mijn eerste eigen rub gemaakt daarvoor... Benieuwd ben ik alvast
Nice! laat je weten hoe de rub bevallen is? (En wat er dan in zit ;) )
 
Zelf gemaakte ribben is het beste wat er is. Je zult vanaf nu enkel nog teleur gesteld worden in de restaurants.
Ribs zien er goed, dat moet smullen geweest zijn.
 
Zelf gemaakte ribben is het beste wat er is. Je zult vanaf nu enkel nog teleur gesteld worden in de restaurants.
Ribs zien er goed, dat moet smullen geweest zijn.

Was zeker smullen! Eind van deze maand weer ribs op de BBQ, ander recept uitproberen!
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Terug
Bovenaan Onderaan