BasBQ
Beef en Steak

Pizza tijdens de donkere dagen

355 graden. Dat creëert een mooie donkere korst en krokante bodem. Ongeveer 4 min erop gehad.
Wouw 355 graden! Hoe krijg je dat voor elkaar? Ik heb mijn bastard met plate setters en pizza steen niet boven de 270 gekregen.
Jou pizza ziet er ook super goed uit!! daar kwam mijn pizza niet bij in de buurt:confused:
 
Wouw 355 graden! Hoe krijg je dat voor elkaar? Ik heb mijn bastard met plate setters en pizza steen niet boven de 270 gekregen.
Jou pizza ziet er ook super goed uit!! daar kwam mijn pizza niet bij in de buurt:confused:
Waarom zou je zo hoog willen gaan met platesetter? Ik gebruik volgende opstelling en krijg hem makkelijk naar 450°. Gewoon boven en onder compleet open.
Platesetter beneden zou ik nooit zo hoog laten oplopen, want dan gaat die platesetter het niet lang trekken.
 
Waarom zou je zo hoog willen gaan met platesetter? Ik gebruik volgende opstelling en krijg hem makkelijk naar 450°. Gewoon boven en onder compleet open.
Platesetter beneden zou ik nooit zo hoog laten oplopen, want dan gaat die platesetter het niet lang trekken.

Ik heb ergens gelezen of gezien ( weet niet meer waar ) dat de pizzasteen niet tegen het directe vuur kan, en dan gebruik je de platesetter als bescherming voor je pizzasteen.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ik heb pizzacreator gebruikt voor de deegsamenstelling en dan gekozen voor 65% hydratatie.
Deze calculator kende ik nog niet, goeie tip! En de pizza ziet er goed uit, klasse! Heb zelf al een aantal keer geprobeerd maar ik blijf nog oefenen tot de perfecte pizza
 
Ik heb ergens gelezen of gezien ( weet niet meer waar ) dat de pizzasteen niet tegen het directe vuur kan, en dan gebruik je de platesetter als bescherming voor je pizzasteen.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Mijn excuses, maar had de link niet gekopieerd in vorig bericht. Ik gebruik deze opstelling en werkt perfect en krijg hem zo boven de 400°

 
Mijn excuses, maar had de link niet gekopieerd in vorig bericht. Ik gebruik deze opstelling en werkt perfect en krijg hem zo boven de 400°


Bedankt voor deze uitleg! Ik ga het dit weekend gelijk proberen


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Het was weer gezellig. Laatste bodem was voor de pizza Nutella. Maar vergeten foto te maken van het eindresultaat. De zoon is er zot van als afsluiter.

P.s.: foto’s blijkbaar niet in goede volgorde en vorm wat aan de dronken kant ... door de goede wijn.
CB5A2E01-21C2-43B6-B551-D82E6D1DBD84.jpeg


3C211EB0-08E6-4B1D-A5F4-DFEB88F99991.jpeg


023B5286-29A4-4E24-ADA1-C567A92651F4.jpeg


9BF6BD9C-F74F-4171-92F5-94CB2D357A54.jpeg


064120ED-F715-4C95-9761-E5E4615F85A8.jpeg
 
Mooie pizza’s zo. En deeg ook zelf gemaakt. Netjes. Die kitchenaid wil ik ook een aan gaan schaffen. Lijkt me een geweldige uitbreiding voor het koken.
Ik zou eens kijken naar de machines van Kenwood... Styling wat minder gelikt, maar kwalitatief een stuk beter en uitgebreider.
 
Enne pizza... Altijd plus 1. 🙏🏻
 
Wouw 355 graden! Hoe krijg je dat voor elkaar? Ik heb mijn bastard met plate setters en pizza steen niet boven de 270 gekregen.
Jou pizza ziet er ook super goed uit!! daar kwam mijn pizza niet bij in de buurt:confused:
Hey, ik had het zelfde probleem met de bastard voor ik bedacht de precision topschijf er helemaal af te halen. Dan vliegt de temperatuur omhoog.
 
Hey, ik had het zelfde probleem met de bastard voor ik bedacht de precision topschijf er helemaal af te halen. Dan vliegt de temperatuur omhoog.

Ik had het gezien op je foto’s ja. De topschijf heb ik er gister vanaf gehaald en de opstelling met de moeren ertussen en dat ging super! 350 graden en heerlijke pizza’s! Bedankt voor alle tips
74c768adc9725cdb1685e92dd9de51f0.jpg

bd8cf3f6457cd535e5349ed62ac1813a.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Hey, ik had het zelfde probleem met de bastard voor ik bedacht de precision topschijf er helemaal af te halen. Dan vliegt de temperatuur omhoog.
Ik heb ook gemerkt dat je bij de Bastard de schijf er wel helemaal af moet halen, dan wordt hij zo heet als dat je wil🔥
 
Ziet er goed uit zeg die pizza, heerlijk om ze zelf van de bbq te maken.
Ralph de kok heeft een mooi filmpje op zijn kanaal op youtube over pizza gemaakt. Hier worden ook aantal opstellingen in besproken.
Ik maak mijn deeg sinds kort zoals in dit filmpje
, deel 2 ook even kijken van het filmpje,


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Deze foto's trekken me toch wel over de streep om ook pizza te gaan bakken op de Q! Nu nog een goede pizzasteen scoren.
 
Of een pizza steel. Dat werkt ook wel fijn vind ik. Steel zou sneller bakken dan steen wegens betere warmte overdracht.

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
 
Of een pizza steel. Dat werkt ook wel fijn vind ik. Steel zou sneller bakken dan steen wegens betere warmte overdracht.

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
Ik heb inmiddels een pizzasteen aangeschaft. Nu op zoek naar een goed recept voor de pizzabodem.
 
Terug
Bovenaan Onderaan