BasBQ
Beef en Steak

Wagyu flat ribs

 
 
 
 

@rno

BBQ Junkie
Berichten
6.277
Gister is het ervan gekomen, wagyu flatribs.

Woensdag besteld, vrijdag laten leveren zodat ze gelijk de koelkast in konden zodat ze zondag bereid konden worden.

Eitje schoongemaakt en opgestookt
Ribs getrimd, kwam nog wel wat vet vanaf, Zaanse mayo erop en de rub erover verdeeld. 2 smaken.

8B3B56E8-4284-49A6-8D29-4F8C3E89C877.jpeg


2 blokjes hickory en 1.5 blokje kersen op de kolen gelegd. Plate setter, lekbak, rooster en Genius geplaatst (ingesteld op 115 graden) en de ribs erop

4C90D13B-E710-4263-8204-476AED63650A.jpeg


Ook nu de M weer net passend en dat net na black friday 😱 haha

Toen begon het 5 uur wachten, gelukt.

F7D64223-142A-414D-AA6F-E6C605E49B69.jpeg


Inpakken en terug.

Na een uurtje 94 graden en effe prikken. Nog niet helemaal prik gaar, na een kwartiertje wel.

Effe laten rusten, snijden en het bord op

0C5AAEE8-AAE8-4771-B9C4-21558A912147.jpeg


Beide rubs smaakte. Die van Oakridge was bekend, Noskos smaakte ook goed. Gaat vaker gebruikt worden 😊

Het heeft ons gesmaakt
 
Laatst bewerkt:
Lekker. Heb je er maar 6.30u over gedaan? ik ging er vanuit dat flat ribs 8 tot 10u nodig hadden
 
tjonge jonge, wat zien deze er goed uit
dit is echt serieus mooi gelukt zeg
heerlijk bordje eten zo.
 
Geen idee. Zou kunnen. Ik heb er eentje liggen van Belgisch Witblauw dat vetarm is. Maar moet er nog aan beginnen.
Google eens op Wagyu, dan krijg je ook te zien hoe goed dit vlees gemarmerd is
 
Dat is nog eens een exclusief ribje zo op de zondag. Daar is niks mis mee. Ziet er erg goed uit. Waren de rubs toch niet te overheersend bij dit mooie stukje vlees?
Hoe dan ook. Ik had het zeker eens willen proeven. Nog nooit op
 
Google eens op Wagyu, dan krijg je ook te zien hoe goed dit vlees gemarmerd is
Daar hoef ik niet op te googlen. Dat weet iedereen dat dit zowat het meest dooraderde soort is :p Ik eet het ook wel eens hoor. Maar toevallig nog niet op de KJ klaar gemaakt en zeker nog niet de short ribs.
Maar is dat de reden waarom hij rapper klaar is? Dat vroeg ik me af :unsure::geek: Ik lees ook wel eens dat smeltend vet het vlees afkoelt.
 
Dat is nog eens een exclusief ribje zo op de zondag. Daar is niks mis mee. Ziet er erg goed uit. Waren de rubs toch niet te overheersend bij dit mooie stukje vlees?
Hoe dan ook. Ik had het zeker eens willen proeven. Nog nooit op

Heb je een punt Bram
Heb al bedacht om bij de bereiding de volgende keer alleen voor pezo te gaan.
 
Heb je een punt Bram
Heb al bedacht om bij de bereiding de volgende keer alleen voor pezo te gaan.

En miss een beetje peper.

Nu de wintersport en carnaval niet door gaan blijft er een behoorlijk budget over. Miss maar eens wagyu gaan kopen
 
En miss een beetje peper.

Nu de wintersport en carnaval niet door gaan blijft er een behoorlijk budget over. Miss maar eens wagyu gaan kopen

“Zonde” dat er budget over blijft, word veel ontnomen zo maar tijd voor andere dingen nu dan

Wacht nu al op je reportage 😉
 
Terug
Bovenaan Onderaan