BasBQ
Beef en Steak

Masterbuilt ervaringen

Aha, bij jou is het zeker 1 ronde steen IPV twee halve? Misschien dat die eerder weer op voorraad waren dan de halve.

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
Yesss eindelijk, kreeg net bericht dat mijn Heat deflector plate is opgestuurd!

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
  • Leuk
Waarderingen: Beun
Ik heb ondertussen deze van kamadobbq
1975d74d61b8a208a2fc09bea5abc153.jpg
047a13be91bd44d5e0b1df2a12ed99a3.jpg


Verstuurd vanaf mijn Mi 9 Lite met Tapatalk


Lijkt wel identiek dezelfde als die wat ik nu heb.

@Beuk: Ik was wat rapper met mijn klanten klaar vandaag en dus meteen thuis alles eruit en ff stofzuigen om dat ding te passen. In eerste instantie dacht ik ietsje te klein, omdat ze bij Grill Care 20" en 21" verkopen en maar 1 type heben. Maar dan zitten googlen en is blijkbaar goed. Merk nu wel op dat er minder houtskool in gaat, maar zal wel een pak makkelijker gaan nu. Daarnet met leeg maken pas gemerkt hoeveel klein grut er onderaan in ligt.

IMG_0361.jpeg


IMG_0362.jpeg
 
Wat ik doe met mijn kolenmand (Bastard fabrikaat) is dat ik een perfect formaat emmer heb, van zink. Daar gooi ik altijd mijn oude as in.
Ik kan het kolenmandje erop zetten, en dan gooi ik de zak houtskool erin. Al het kleine grut (wat je toch niet wil) valt gelijk de emmer in. En je ondergrond blijft schoon. En je hoeft niet handmatig alle stukken eruit te halen, wat weer zwarte armen oplevert.
Je kan ook (afhankelijk van je platesetter) de houtskool wat hoger krijgen door er meer een bult op te zetten qua hoeveelheid houtskool. Dat is wat ik tenminste doe :).
 
Wat ik doe met mijn kolenmand (Bastard fabrikaat) is dat ik een perfect formaat emmer heb, van zink. Daar gooi ik altijd mijn oude as in.
Ik kan het kolenmandje erop zetten, en dan gooi ik de zak houtskool erin. Al het kleine grut (wat je toch niet wil) valt gelijk de emmer in. En je ondergrond blijft schoon. En je hoeft niet handmatig alle stukken eruit te halen, wat weer zwarte armen oplevert.
Je kan ook (afhankelijk van je platesetter) de houtskool wat hoger krijgen door er meer een bult op te zetten qua hoeveelheid houtskool. Dat is wat ik tenminste doe :).

Meestal vul ik hem altijd 'bij' en maak ik hem zelden leeg. Maar daarnet viel me op dat beneden echt wel veel klein grut lag dat net te groot was om door het rooster in de aslade te vallen.

Maar vind het wel een goed idee, want kan eerst de ash basket uitkloppen en opschudden en hetgeen er over blijft in een emmer doen. Daarna nieuwe bijvullen boven de emmer zoals jij doet, en dan de overschot van de vorige sessies erop.

Komt goed.
 
Lijkt wel identiek dezelfde als die wat ik nu heb.

@Beuk: Ik was wat rapper met mijn klanten klaar vandaag en dus meteen thuis alles eruit en ff stofzuigen om dat ding te passen. In eerste instantie dacht ik ietsje te klein, omdat ze bij Grill Care 20" en 21" verkopen en maar 1 type heben. Maar dan zitten googlen en is blijkbaar goed. Merk nu wel op dat er minder houtskool in gaat, maar zal wel een pak makkelijker gaan nu. Daarnet met leeg maken pas gemerkt hoeveel klein grut er onderaan in ligt.

Bekijk bijlage 12107

Bekijk bijlage 12108

Deze gaat op het lijstje, dankjewel!
 
Hi allen, ik heb mijn masterbuilt gisteren in elkaar gezet. Wat een mooi ding zeg! Kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan. Ik heb nog geen kamado ervaring, dus vandaar even een paar vragen.

- moet ik de masterbuilt eerst een paar keer op maximaal 200 graden in laten werken en dan pas koken? Of is dit niet nodig en kan ik gelijk gaan koken?
- ik las een opmerking over het barstende keramiek. Daar maak ik me zorgen over. Hij staat nu in de tuin met een hoes, als ik hem de eerste 2 keer op 150 - 200 graden laat draaien voor 2 uur, is er dan kans op barsten of scheuren? Het is buiten nu vrij koud?
- het is mij nu even niet duidelijk of er een goed d&c systeem is. Kan iemand de link delen? Heb geen link hier gevonden. Bestaat dit systeem ook met een gietijzeren rooster (maanvorm) of moet je die los kopen?
 
Hi allen, ik heb mijn masterbuilt gisteren in elkaar gezet. Wat een mooi ding zeg! Kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan. Ik heb nog geen kamado ervaring, dus vandaar even een paar vragen.

- moet ik de masterbuilt eerst een paar keer op maximaal 200 graden in laten werken en dan pas koken? Of is dit niet nodig en kan ik gelijk gaan koken?
- ik las een opmerking over het barstende keramiek. Daar maak ik me zorgen over. Hij staat nu in de tuin met een hoes, als ik hem de eerste 2 keer op 150 - 200 graden laat draaien voor 2 uur, is er dan kans op barsten of scheuren? Het is buiten nu vrij koud?
- het is mij nu even niet duidelijk of er een goed d&c systeem is. Kan iemand de link delen? Heb geen link hier gevonden. Bestaat dit systeem ook met een gietijzeren rooster (maanvorm) of moet je die los kopen?
Wat die temperaturen betreft, gewoon de instructies van masterbuilt volgen, gaat het dan mis dan krijg je gewoon een nieuwe. Maar ik ken geen verhalen van mensen waar het keramiek scheurde als ze de Kamado de eerste keer heet stoken

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
Dat heet stoken is vooral van belang bij de goedkope kamado's heb ik begrepen. Hier hebben ze de neiging om kosten te besparen door goedkoper keramiek te gebruiken en minder goed uit te bakken. Bij KJ stond er helemaal niks in de gebruiksaanwijzing over de eerste keer verwarmen. Dus dat zal bij masterbuilt niet anders zijn.
 
Heb de handleiding van de MB bekeken en daar staat idd niets in over het eerste keer stoken. Dus ga daar deze week maar s mee spelen.

Nog tips voor een goede d&c systeem?
 
Ik heb de KJ en deze werd thuis door de verkoper afgeleverd, gemonteerd en een eerste keer opgestart. Er zit nog wat stof en dergelijke in van de productie en transport en zo brand hij ‘m ff zuiver. Dat verhaal kreeg ik.
 
Hi allen, ik heb mijn masterbuilt gisteren in elkaar gezet. Wat een mooi ding zeg! Kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan. Ik heb nog geen kamado ervaring, dus vandaar even een paar vragen.

- moet ik de masterbuilt eerst een paar keer op maximaal 200 graden in laten werken en dan pas koken? Of is dit niet nodig en kan ik gelijk gaan koken?
- ik las een opmerking over het barstende keramiek. Daar maak ik me zorgen over. Hij staat nu in de tuin met een hoes, als ik hem de eerste 2 keer op 150 - 200 graden laat draaien voor 2 uur, is er dan kans op barsten of scheuren? Het is buiten nu vrij koud?
- het is mij nu even niet duidelijk of er een goed d&c systeem is. Kan iemand de link delen? Heb geen link hier gevonden. Bestaat dit systeem ook met een gietijzeren rooster (maanvorm) of moet je die los kopen?
Ik geloof er niet in, dat laten wennen van het keramiek aan de hitte. Al moet ik zeggen dat je met 200 graden een hoop kunt maken hoor. Erg dure jongen om alleen te grillen ;)

Zorg er voor met je hoes dat de kamado ergens kan luchten. Lijkt me dat de vocht onder de hoes en in de kamado er wel uit moet?

Een goed d&c systeem, dan moet je degene hebben die op de kamado Joe classic past. Eigenlijk alles van kamado Joe (bbqs met zelfde roostermaat) past op de Masterbuilt. Of er budget varianten zijn die passen durf ik niet te zeggen
 
De lucht kan er idd uit via de onderkant. Hij is niet volledig gesloten.
Klopt het dat ik met een flexibele rek moet beginnen en die dan vervolgens moet aanvullen met losse accessoires zoals en een maanvormige plaat?
Dit bedoel ik: https://www.beefexclusief.nl/flexibel-rek-divide-conquer.html?id=192525057
Zou kunnen, maar volgens mij zijn die dingen ook gewoon alles in een te koop. Wat voordeliger is durf ik niet te zeggen. Misschien handig om eens langs te rijden bij een handelaar in jouw buurt... Heb zelf nog geen d&c systeem dus ik heb er wei ig verstand van :p
 
Ik heb ergens gelezen dat het d&c systeem van Keij kamado (large) zou moeten passen. Volgens bbqshop limburg past het rooster van monolith ook, echter is deze wel aan de prijs.

Ik las in de reviews dat deze ook in de Masterbuilt past:

 
Gefeliciteerd Joost! Ik ben erg benieuwd naar je ervaring. Het systeem is wel aan de prijzige kant moet ik zeggen, maar wel met alle accessoires.
 
Gefeliciteerd Joost! Ik ben erg benieuwd naar je ervaring. Het systeem is wel aan de prijzige kant moet ik zeggen, maar wel met alle accessoires.

Dit is tot nu toe de meest complete D&C dat ik al ben tegen gekomen. Normaal kost een D&C iets rond de €100 à €120 dacht ik. En die half moon griddle en half moon gietijzeren rooster kosten ook al snel €50/stuk. Denk dat de prijs gewoon 'normaal' is, want als je echt zoekt en de onderdelen apart neemt, denk ik wel dat het goedkoper kan.

Goedkoopste D&C dat ik tot nu toe ben tegen gekomen (waar deflectors, ster en RVS roosters bij zitten) is deze: https://www.grill-care.com/product/divide-conquer-system-voor-21-kamado/
 
Na al jullie positieve reacties ben ik volledig overtuigd van de Masterbuilt. Zelf ben ik nog totaal onervaren wat bbqen betreft. Afgelopen week maar een beetje in de gaten gehouden of er nog interessante Black Friday deals waren. Nu kom ik net het volgende tegen. Een Joe Classic 2 voor 1090 euro.


Wat zeggen jullie, kiezen voor de Masterbuilt en later eventueel opties bijkopen. Of toch direct voor de classic 2 gaan.

(Overigens, die site levert niet aan Nederland. Heb al contact gehad. Het wordt dus dan ophalen of bij een kennis over de grens laten afleveren)
 
Na al jullie positieve reacties ben ik volledig overtuigd van de Masterbuilt. Zelf ben ik nog totaal onervaren wat bbqen betreft. Afgelopen week maar een beetje in de gaten gehouden of er nog interessante Black Friday deals waren. Nu kom ik net het volgende tegen. Een Joe Classic 2 voor 1090 euro.


Wat zeggen jullie, kiezen voor de Masterbuilt en later eventueel opties bijkopen. Of toch direct voor de classic 2 gaan.

(Overigens, die site levert niet aan Nederland. Heb al contact gehad. Het wordt dus dan ophalen of bij een kennis over de grens laten afleveren)
Mooie prijs, als dit binnen je budget valt en je die kan ophalen dan is dit wel een meerwaarde. Tov de MB. Beter scharnier, divide& conquer standaard, kontroltower en mooi in het zwart.

Verstuurd vanaf mijn Mi 9 Lite met Tapatalk
 
Ik ben het eens met Bart. Als je budget het toelaat zou ik dan zeker voor de KJ 2 gaan. Ik heb ook lange tijd met dezelfde twijfel gezeten en gekozen voor de goedkopere variant. Was beter te verantwoorden bij mijn vriendin ;)

Hoe dan ook: Beide opties zijn het geld zeker waard.

Wist ook niet dat de KJ in het zwart bestond, vind ik persoonlijk mooier dan rood..
 
Terug
Bovenaan Onderaan