BasBQ
Beef en Steak

No money, 5persoons dinner

 
 

TraegerTinus

Gemarineerd
Berichten
1.146
Goedenavond,

BBQ stond op de planning en gelijk de maandopdracht een slinger gegeven.

Hoe?
Nou, lees verder.

Patat (hele zak 2,5kg a 3,-) 1kg gebruikt dus 1,-

Tjikkiiiin halve kilo a 3,-

Kalfsentrecote 15,00 p/kilo ong 250gram gebruikt, dus 3,75

Sparerib 1 streng van een pakket van 5 kilo a 30,- dus een 4,50 euro. (Was geen kilo deze streng)

Bij elkaar dus: rond de 12,50 en daar met z'n 5en van gegeten.

Kip donderdag gesneden en in de marinade gedaan waarvan hier al eerder het recept voorbij kwam (zoek ik zo ff op)
@Ridevi71 Danbras sateh (lekker trouwens )

Sparerib vrijdag in de rub gezet (ingesmeerd met mosterd en 2 laagjes rub erop.

Entrecote met wat zout en na het rusten de peper erop.

Uiteraard een budget biertje erbij, zelfs het eitje had geen kleren aan. Skeer eiertje.

Succes met jullie creaties, ik heb er nu al zin in om te lezen en evt na te maken.

Goed weekend

11e51725ef93ca9cd20baf8ffe1962b8.jpg
6f9811a4d565b1bc6af9b27da8e45e6e.jpg
3c1f34d8916aba49508e17b07339407f.jpg

206c2254005a554cbd812d588bc70e56.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
d82642c4f143026fe49e94066e5f9526.jpg
 
Ziet er heerlijk uit. Mijn kippetje voor morgen ligt nu ook lekker in de Danbras marinade te zwemmen
 
Netjes hoor, daar betaal je bij de lokale cafetaria/turk zeker minimaal 12,50 euro p/p voor
 
Heerlijk plankje met eten heb je daar gemaakt. Dat is op het eerste gezicht zeker geen budget maaltijd. Mooi gedaan.
 
Wow das nog best veel eten !!!! Nice!
Moet eerlijk bekennen dat het voor 5 volwassenen te weinig zou zijn geweest maar met 3 kinderen ging dat prima

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Netjes hoor, daar betaal je bij de lokale cafetaria/turk zeker minimaal 12,50 euro p/p voor
Voor 5 volwassenen was het niet genoeg, beetje kunnen schuiven met de kids. En frikandel voor de jongste

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Mooie BBQ plate heb je daar gemaakt. En voor een paar knaken toch best wat variatie kunnen realiseren. Dat moet smullen geweest zijn. Top
 
Je hebt een hoop lekkers op tafel getoverd voor die paar centen en dat is wat mij betreft de kunst(y):love: met een ruim budget is het niet zo moeilijk iets lekkers op tafel te krijgen.....
 
Man, wat doe je me aan.
Feestje geweest zo te zien.
Heerlijke gerechten allemaal.
En ja, de danbras saté Is erg lekker.
Volgende keer die van tante miho maken. Is ook super.
 
Ben ik een grote zeur als ik denk dat dit niet volgens de regels van de opdracht is gemaakt?? Je hebt tenslotte in totaal €51 uitgegeven aan de inkoop van het eten. Dat je een gedeelte er van gebruikt hebt, wil niet zeggen dat je het geld niet uitgegeven hebt toch?? :unsure: :)
 
Ben ik een grote zeur als ik denk dat dit niet volgens de regels van de opdracht is gemaakt?? Je hebt tenslotte in totaal €51 uitgegeven aan de inkoop van het eten. Dat je een gedeelte er van gebruikt hebt, wil niet zeggen dat je het geld niet uitgegeven hebt toch?? :unsure: :)
Uiteraard mag dit, dit is ook precies de manier waarop je normaal gesproken de kosten drukt als je het niet al te breed hebt. Voor 10 personen goedkoop koken is makkelijker dan voor 2, de oplossing is voor 10 personen koken en voor 8 invriezen of koelen. Dit kan uiteraard ook met de losse ingrediënten voor de daadwerkelijke bereiding.
Ook zoals de bedenker van het onderwerp aangeeft:
De uitdaging lijkt me duidelijk :) Bonnentjes niet nodig als bewijs :geek:
...
Een volledige varkensnek die je bereid maar vervolgens 2 of 3x als avondeten dient zou ik ook resp als 1/2, 1/3e maar tellen.
 
Aaah ja je hebt helemaal gelijk, zo had ik het nog niet bekeken, dank.
Maakt het voor mij ook iets makkelijker want wij zijn met z'n drieën thuis, en voor €7,50 inkoop vind ik een uitdaging waar ik niet uitkom denk ik
 
Terug
Bovenaan Onderaan